Kuracie rezne
Kuracie rezne

Super šťavnaté rezne z kuracích pŕs videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. októbra 2023

Zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké a šťavnaté. Takýmto spôsobom si môžete pripraviť každý deň za pár minút čerstvé rezne. Kuracie prsia v Zobraziť celý popisZvonka chrumkavé a zvnútra mäkké a šťavnaté. Takýmto spôsobom si môžete pripraviť každý deň za pár minút čerstvé rezne. Kuracie prsia v žiadnom prípade nie sú suché mäso a podľa mňa ten kto to tvrdí, ten ich nevie správne pripraviť. Tieto rezne chutia klasicky, ale kľudne sa dajú aj ochutiť.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

15 (+ odležanie) minút
príprava
Super šťavnaté rezne z kuracích pŕs (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

2 ks
250 g
1 ks
3 PL
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pokrájame na plátky, ktoré nevyklepeme. Z jednych pŕs zvyknem urobiť 4 väčšie rezne a 2 menšie. Takže z dvoch pŕs mi vždy vyjde 12 kusov.

  2. 2

    Vymiešame si jogurt, olej, vajce a soľ do hladka. Vložíme doňho mäso, premiešame a odložíme na 1 noc do chladničky. Ak máte naponáhlo, tak stačí aj 6 hodín. Mäso vám takto bez problémov vydrží v chladničke aj 3-4 dni. Takýmto spôsobom si každý deň môžte upiecť čerstvý rezeň ;-)

  3. 3

    Po uplynutí času mäso vyberieme z marinády a dávame rovno do strúhanky a dobre ho obalíme. Obalené rezne vyprážame v oleji na strednom stupni z oboch strán do zlatohneda. Za ten čas sa mäso prepečie a vnútri zostane krásne šťavnaté :-)

    Super šťavnaté rezne z kuracích pŕs (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne sú výborné na obed, alebo na večeru s prílohou vašej voľby. Hodia sa aj do práce a do školy na desiatu. Tieto rezne chutia klasicky, ale na obmenu môžete jogurtovú marinádu aj ochutiť. Prajem dobrú chuť !

    Super šťavnaté rezne z kuracích pŕs (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

evanaaa
Práve sme mali teraz, ale klasicky robené, z vykostených stehien, v trojobale. Už som robila aj takto, s jogurtom, len je to tak trochu babračka, ale dá sa......
mamec
@evanaaa (24.10.2023 20:35)
Babračka? Práve naopak, je to oveľa menej pracné, ako klasický trojobal.
Robím podobne len jogurt s vajíčkom zvyknem ochutiť (korenie,cesnak, paprika, bylinky ...) a nepridávam olej.
evanaaa
@mamec , mám na mysli práve ten úkon, keď mám obaľovať tie rezne vytiahnuté z jogurtovej masy......no, asi som nešikovná.
cesminaz
@evanaaa (24.10.2023 20:35)

Milá @evanaaa toto je ovela jednoduchšie a rýchlejšie než klasické obalovanie. Podla mňa je dobré aj to, že si to naložíš do jogurtu za 10 minút a potom máš pokoj. Potom už len neskôr niekedy alebo na druhý den ked más chuť piecť, tak len vyberes z chladničky, za 2 minuty obalís v strúhanke a vypražíš🙂 Piecť ich treba tiež len pár minút, hotové sú raz dva🙂
drajan
Robievam podobne... len trochu inak pác... dávam žltko a extra vyšľahané bielko a cesnak, ktorý dodá výbornú chuť. Namiesto jogurtu používam kyslú smotanu. Máte pravdu, sú to skvelé, šťavnaté rezne, ktoré sa dajú potom urobiť aj prírodno, len ako minútka bez trojobalu.
cesminaz
@drajan (30.10.2023 10:22)

To s tým bielkom je velmi zaujímavé, čo to spraví? V čom sa výsledok líši ak sa môžem spýtať? 🙂
drajan
@cesminaz (31.10.2023 06:47)

nakoľko robím vždy s vyšľahaným bielkom, neviem povedať aký je rozdiel s nevyšľahaným... chuť to podľa mna nemôže nijak ovplyvniť, len je ten pác hustejší (podľa mňa) a lepšie sa drží na mäse. Tak som dostala ten recept , tak ho tak automaticky robievam. Odporúčam pridať do pácu cesnak.
drajan
@cesminaz (31.10.2023 06:47)

a ešte pre "poriadok", ja do pácu nedávam olej, myslím, že nie je vôbec potrebný