Cuketové lasagne fotorecept
Foto: evusik
Aj keď sa tento recept volá Cuketové lasagne je celý iba zo zeleniny (a syra), bez cestoviny a bez mäsa. Cestoviny nahrádza na dlhé Zobraziť celý popisAj keď sa tento recept volá Cuketové lasagne je celý iba zo zeleniny (a syra), bez cestoviny a bez mäsa. Cestoviny nahrádza na dlhé plátky nakrájaná cuketa.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na cuketové lasagne si vyberieme mladé cukety s tenkou šupkou, ak majú hrubšiu kožu, radšej ich ošúpte, lebo by mohla byť horká.
-
2
Umyté cukety nakrájame na dlhé asi 3 mm hrubé plátky a obalíme ich v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Cuketové plátky uložíme na plech na pečiaci papier a dáme do vyhriatej rúry na 250 °C asi na 15 minút, raz ich otočíme, aby sa opiekli z oboch strán
-
3
Omáčka: Ja používam kupované lúpané paradajky, ale ak chcete môžete si paradajky spariť vo vriacej vode, ošúpať, časť nakrájať na drobno a časť rozmixovať. Paradajkový základ ochutíme pretlačeným cesnakom, olivovým olejom, soľou, korením a bylinkami. Pridáme aj za malú lyžičku cukru, ktorá zvýrazní chuť paradajok.
-
4
Do vhodnej zapekacej misy začneme vrstviť. Na dno dáme trochu omáčky, potom cuketové lasagne,
-
5
vrstvu omáčky a natrhanú mozzarellu.
-
6
Vrstvy striedame, skončíme cuketou a omáčkou, misku zakryjeme a dáme piecť 200 °C asi na 30 minút.
-
7
Potom odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte zapiecť.
-
8
Dobrú chuť!
@Luckaprima @Stanci11 ďakujem : )
ďakujem :) verím, že chutilo lebo pre mňa je toto jedno z najlepších jedál z cukety, rada ho robím a vždy všetkým chutí :)