Foto: brmbuska
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme úplne do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku.
-
2
K nej pridáme na pásiky nakrájanú čerstvú hlivu a premiešame. Hrniec zakryjeme cca na 5 minút.
-
3
Keď hliva pustila šťavu, pridáme soľ, mleté korenie a môžme trochu kmínu. Potom zalejeme vriacou vodou, aby bola hliva akurát pokrytá vodou a hrniec zatvoríme. Na miernom ohni varíme ďalších 20 minút.
-
4
Do zmesi prilejeme smotanu, do ktorej sme vmiešali lyžicu hladkej múky a červenú mletú papriku. Poriadne to aspoň 3 minúty miešame, aby sa to všetko dobre spojilo. Necháme prejsť varom a je hotovo. Podávame s cestovinami alebo maslovými haluškami. Toto množstvo je na cca 4 - 5 porcií.
Sladko-kyslé a pikantné milujem aj ja.