Foto: jody
Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. A snažím sa ho robiť tak ako ho robievala moja Stará mama.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a s vavrínovým vencom, eeee, s bobkovým listom v šupke uvaríme. Medzitým, čo nám zemiaky chladnú, v tom istom hrnci (opláchnutom, samozrejme a s čistou vodou) uvaríme celý balíček akýchkoľvek cestovín. No a čo, tak som lenivá, Starká robila domáce, ale mne sa nechce...
- 2
Očistíme dve riadne cibule a aspoň zo päť strúčikov cesnaku a nakrájame na drobno. Slaninku nakrájame na drobné kocky, množstvo je na vás. Cestoviny scedíme a prelejeme studenou vodou. Zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez mriežku alebo nakrájame na menšie kocky.
- 3
V tom istom hrnci (zasa opláchnutom :-)) rozpálime olej a masť v pomere 1:1. Opekáme na nej cibuľku do zlata, pridáme slaninu, necháme vyškvariť, pridáme cesnak a opečieme. Stiahneme hrniec z plameňa a prisypeme kopcovú lyžicu sladkej papriky a malú lyžičku pálivej. Keď pustí farbu vrátime na oheň, pridáme zemiaky, posolíme, popražíme, zalejeme asi pol deci vody, pridáme uvarené cestoviny a poriadne premiešame (hlavne tak, aby nám to z hrnca nepadalo...) Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď sa zemiaky dusili s paprikou tak to boli dusené zemiaky na paprike a tie sa najviac podávali s uhorkovým šalátom.Takto to poznám ja z môjho detstva.Všetko ostatné už je zmodernizovaný granadír a vylepšovaný vlastnými chuťami.Ale všetky sú dobré,chutné a hlavne dokážu zasýtit za malý peniaz.