Foto: tinka23031979
Je to fantastický recept na fantastickú žemľovku...
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Ako prvé si uvaríme vanilkový puding z 0,5 l mlieka a 3 lyžice cukru. Nastrúhame si jablká a pripravíme si tvaroh, ktorý zmiešame s jedným vajíčkom, vanilkovým cukrom a lyžicou cukru.
- 2
Vianočku si pokrájame, ako keď ju ideme jesť a vložíme do väčšej nádoby vedľa seba ( napr. pekáč ). Do zvyšného mlieka pridáme jedno vajce , 1 lyžicu cukru a rozmiešame. Zalejeme tým vianočku. Zapekaciu misu si vytreme maslom.
- 3
Do misy naukladáme prvú polovicu namočenej vianočky, na to pridáme postrúhané jablká, polejeme uvareným pudingom a na puding opatrne dávame lyžicou pripravený tvaroh. Nakoniec príde druhá polovica vianočky.
- 4
Žemľovku dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme len pokiaľ povrch žemľovky stmavne resp. zhnedne. Vychladnutú žemľovku polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/zemlovka-z-vianocky-s-pudingom-...
varecha.pravda.sk/recepty/zemlovka-z-vianocky-s-pudingom-...