Foto: mariaklara
Možno sa mnohí zasmejete, u nás toto jedlo voláme " Čušpajs". Je to obľúbené jedlo mojich detí, môjho manžela a už aj mojich Zobraziť celý popis Možno sa mnohí zasmejete, u nás toto jedlo voláme " Čušpajs". Je to obľúbené jedlo mojich detí, môjho manžela a už aj mojich vnúčat. Na jar ho robievam z mladého čerstvého hrášku, po sezóne zo zaváraného alebo z mrazeného.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si.
-
2
Cibuľku pokrájame a osmažíme na oleji.
-
3
Pridáme hrášok aj s nálevom.
-
4
Podlejeme vodou, pridáme mletú papriku, bujón a chvíľku povaríme, aby hrášok zmäkol. Potom do polovice šálky dáme vodu a prisypeme 2 PL hrubej múky, urobíme zátrepku a zahustíme. Trochu necháme prejsť varom a hrášok je hotoví.
-
5
Halušky si pripravíme z múky, vody a soli.
-
6
Vymiešame hladké cesto. (10 min. necháme odpočívať)
-
7
Dáme si zohriať vodu, do vriacej vody hádžeme halušky.
-
8
Keď halušky vyplávajú na povrchu, môžeme ich vybrať.
-
9
Preložíme do misky, trochu pokvapkáme olejom aby sa nezlepili a premiešame. Podávame s kyslou uhorkou alebo s čalamádou. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu