Foto: enerrgizer
šošovička je zdravá.... :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...kúpime krásne údené, bravčové zadné koleno...
-
2
...a dáme ho variť do vody s koreňovou zeleninou, bobkáčom, cibuľou, cesnakom a celým čiernym korením, varíme podľa veľkosti, asi tak 111minút a 31 sek....
-
3
...pokiaľ sa koleno varí, vo woku si orestujeme nakrájanú cibuľu, ČMK, pridáme bobkáč až dva a namočenú šošovicu (aspoň na hodinku), podlejeme vodou z kolena a varíme asi 23 minút, keď je mäkká, pridáme sladkú smotanu v ktorej sme dobre rozhabarkovali lyžicu hladkej múky (keď musíš, tak musíš :-). Necháme prevrieť a pridáme kyslú smotanu. Ochutnáme, dochutíme a keď treba okyslíme aj citrónovou šťavou...
-
4
...uvarené koleno naporcujeme, podlejeme tmavým pivom (farba je dôležitá) a dáme na 44 minút do rúry asi na 180°C ... v malej miske si dobre rozmiešame deci piva s dijonskou horčicou, polosladkou sójovou omáčkou a cesnakom....
-
5
...keď je mäsko upečené a schrumkovatené, polejeme ho tým, čo sme si rozmiešali v miske... podávame s čerstvým chlebom (kto drží diétu, môže aj bez chleba :-)))...dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu