
Buchty plnené údeným mäsom a kapustou
Z droždia, cukru, mlieka a múky spravíme kvások. Po vykysnutí pridáme ostatnú múku, ...

Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici
Placky sú vďačné jedlo, existujú v nespočetnom množstve rôzneho zloženia. Tieto sú bez múky, ...

Zapečená špargľa so šunkou a syrom
Špargľu umyjeme, očistíme a odkrojíme konce. Dáme ju variť do mierne osolenej vody, až...

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke
Mleté mäso, vajíčka, soľ, korenie, (okorenime a osolíme podľa chuti) muškátový orech, pretlačený...

Bravčové koleno na čiernom pive s chlebom
Tento recept je vlastne predchodca gulášu, keď ešte nebola paprika. Používala sa rasca a zahusťovalo...

Glazovaný bôčik
Je veľa príprav na tento úžasný kus mäsa. Ja Vám ho ponúkam pomaly pečený, chrumkavý so silnou...

Bravčová panenka v lístkovom ceste s vínovou redukciou
Na tento recept som sa chystala už veľmi dlho, kým som nabrala odvahu vdaka výdatnému povzbudzovaniu...

Pečená jaternica so zemiakovou kašou
Kto by nemal rád jaternice... ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé, aj keď...

Cesnaková pomazánka
Recept na túto pomazánku, alebo šalát, mám od otcovej známej Oľgy, ktorá ho priniesla...

Rýchly obed alebo čo chladnička dala
Keďže som mala pred skúškou, potrebovala som uvariť obed, ktorý by bol hotový rýchlo, ...

Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľkou
Z bravčovej krkovičky narežeme 4 rezne. Olej zmiešame s paprikou, cesnakom, čili a grilovacím korením. Do tejto marinády...

Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou
... keď už ozaj neviem čo variť, tak toto nikdy nesklame :)

Špecle s bryndzou a kyslou smotanou
Je to veľmi rýchla napodobenina zemiakových halušiek bez kopy špinavého riadu.

Bravčová panenka plnená pestom a prosciuttom s cibuľovo-hroznovou omáčkou
Keďže včera som 24 hodín pracovala v nemocnici, dnes som sa naplno mohla venovať mojim kuchynskym...

Zemiaky s mletým mäsom
Veď to poznáte. ČO UVARIŤ? Tak som nazrela do zásob, chcela som urobiť pilaf, ...

Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...

Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...

Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...

Domáce bravčové výpečky
Nedeľný obed v znamení výborného domáceho mäska. konečne mám domácu krkovičku a tak som nemohla odolať...

Sviatočná šošovica k údenému mäsu
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok...

Bravčové plátky na hubách
Jedlá s hubami patrili v našej domácnosti odjakživa k tým najžiadanejším....

Slaný kysnutý koláč s cibuľkou a šunkou
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zemiaky uvaríme a roztlačíme. Pridáme olej, ...

Vlčák
Pôvodný (česko)slovenský fastfood, na výlety, na cesty, na túry, či obedy v prírode...

Placky trochu inak
Do zemiakových placiek sa dá dať všeličo - podľa chuti a fantázie:), ja som našla v...

Mliečna kapustová polievka
niekto tak možno robí segedín, ale ja to robím ako polievku

Ražniči z pekáča
Recept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo...

Škótske vajce
Vajcia uvaríme a olúpeme. Mäso pomelieme. Do mäsa pridáme soľ, rascu, majorán, ...