Francúzsky hruškový koláč fotorecept
Foto: elenas
Je možné, že tento koláč je už na Vareche, ale mala som prezreté hrušky, tak som ho upiekla. Je to jednoduchý ale veľmi chutný Zobraziť celý popisJe možné, že tento koláč je už na Vareche, ale mala som prezreté hrušky, tak som ho upiekla. Je to jednoduchý ale veľmi chutný koláč.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
600-700 g |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
3 ks |
|
150 g |
|
5 PL |
|
150 ml |
|
230 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Poleva: | |
80 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Hrušky nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
-
2
Vajcia šľaháme s cukrom asi 5-7 minút do peny, pridáme mlieko, olej a trochu prešľaháme.
-
3
Pridáme preosiatu múku so soľou a s práškom do pečiva a zľahka zamiešame do cesta (ja som zamiešala najskôr na nízkych otáčkach, potom vareškou).
-
4
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 26 cm (odporúčam na dno dať papier na pečenie). Na cesto rozložíme hrušky, posypeme škoricou a zalejeme druhou polovicou cesta, formu trochu potrasieme, aby sa cesto rovnomerne rozlialo. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
-
5
Medzitým pripravíme polevu. Maslo roztopíme a pridáme škoricový cukor, zmes necháme trochu vychladnúť. Potom pridáme vajce a zamiešame, postavíme na oheň a ešte trochu zohrievame, zmes nám trochu zhustne.
-
6
Koláč poprepichujeme vidličkou a vylejeme naň polevu. Pečieme ešte cca 20 minút.
-
7
Dobrú chuť.
Podľa mňa áno, len treba nechať dobré odkvapkať.
Ďakujem:)
Ďakujem, Je to výborný koláč, bude dobrý aj s jablkami ale hrušky sú výnimočné.
Ďakujem, aj chutí dobré:)
varecha.pravda.sk/recepty/jablcnik-so-skoricovou-polevou-...
Áno, je veľmi podobný, len cesto mám trochu iné, viac piškotové.
Rado sa stalo:)
Veľmi ma teší, sa koláč podaril a chutil. Bez polevy by to nebolo ono, aj keď tiež dobré. S polevou koláč nasiakne maslovo-škoricovou chuťou.
Krásny koláčik sa Ti podaril a veľmi pekné foto! Teším sa.
Koláčik bol výborný, chutil doma aj kolegom v práci ?
Veľmi ma teší, že chutil, ďakujem za odozvu.