Francúzsky hruškový koláč fotorecept

elenas - fotkaelenas, 27. novembra 2018 10:50
Ďalšie recepty »
Francúzsky hruškový koláč (fotorecept)Foto: elenas

Je možné, že tento koláč je už na Vareche, ale mala som prezreté hrušky, tak som ho upiekla. Je to jednoduchý ale veľmi chutný koláč.

10
porcií
20 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

600-700 g
 podľa chuti
1 ČL
3 ks
150 g
5 PL
150 ml
230 g
1 bal.
 štipka
Poleva:
80 g
1 bal.
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hrušky nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

    Francúzsky hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia šľaháme s cukrom asi 5-7 minút do peny, pridáme mlieko, olej a trochu prešľaháme.

    Francúzsky hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme preosiatu múku so soľou a s práškom do pečiva a zľahka zamiešame do cesta (ja som zamiešala najskôr na nízkych otáčkach, potom vareškou).

    Francúzsky hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 26 cm (odporúčam na dno dať papier na pečenie). Na cesto rozložíme hrušky, posypeme škoricou a zalejeme druhou polovicou cesta, formu trochu potrasieme, aby sa cesto rovnomerne rozlialo. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.

    Francúzsky hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým pripravíme polevu. Maslo roztopíme a pridáme škoricový cukor, zmes necháme trochu vychladnúť. Potom pridáme vajce a zamiešame, postavíme na oheň a ešte trochu zohrievame, zmes nám trochu zhustne.

    Francúzsky hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč poprepichujeme vidličkou a vylejeme naň polevu. Pečieme ešte cca 20 minút.

    Francúzsky hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť.

    Francúzsky hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist