Foto: daniella9
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu speníme na oleji, pridáme ovsené vločky a chvíľku ich pražíme. Pridáme nakrájanú zeleninku (zemiaky, mrkva a aj petržlen boli menšie) a po chvíľke prelisovaný cesnak. Prilejeme zeleninový vývar a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Nakoniec dochutíme soľou a korením a posekanou petržlenovou vňaťou. Vločky sa uvaria ako prvé a postupne sa budú rozpadávať a polievku krásne zahustia. Ak by však zostala polievka veľmi hustá stačí ju podľa potreby zriediť vodou. HoTovo, dobrú chuť:-)
práveže naopak, ja som sa inšpirovala tými receptami čo boli v sme, len ja som vyhodila zeler a pridala zemiaky a viac mrkvy a petržlenu:-)