Foto: alena45
Kedysi som ju našla v časopise alebo kalendári a robievam ju už najmenej 20 rokov.
príprava
Postup
-
1
Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Medzitým si necháme v miske zmäknúť maslo a tavený syr. Očistíme cesnaku toľko kto ako má rád a pretlačíme cez lis do misky. Premiešame cesnak s maslom, syrom a soľou. Na mrkvovom strúhadle nastrúhame uvarené vajcia, zamiešame všetko spolu a nakoniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy. (nemusí byť). Necháme trochu stuhnúť v chladničke.
- 2
Táto pomazánka je výborná na jednohubky, ktoré ozdobíme hroznom, orechom alebo kaviárom, ale keďže nie je robená s majonézou, v chlade dobre tuhne a tak sa hodí aj ako plnka na syrové rolády, prípadne plnka do zelenej papriky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak ma to nenapadlo použiť tam.Cesnakové mám rád!!!Idem sa pozrieť či máme dome "mrkvové" strúhadlo na uvarené vajíčka a urobím.Do svojej kuchárskej knihy to neukladám lebo to je,pre mňa,taký dobrý recept,že si ho zapamätám.
Mrkvové strúhadlo má každý, sú to tie menšie slzičky, väčšie slzičky volám jablkové. Ale to si len žartoval, že ?