Slimáky z lístkového cesta

kika22222 - bez fotkykika22222, 5. januára 2015
Slimáky z lístkového cesta
Foto: kika22222

Rýchla a veľmi chutná chuťovka.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (rozmrazené)
6 PL (alebo jogurt)
1 PL
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Potrieme kyslou smotanou, ktorú ochutíme štipkou soli a sušenou bazalkou.

  2. 2

    Na takto potreté lístkové cesto poukladáme plátky šunky, na kúsky nakrájanú slaninu, posypeme strúhaným syrom a zabalíme do rúrky. Rúrku narežieme na kolieska.

  3. 3

    Na vymastený plech poukladáme kolieska, ktoré potrieme vajíčkom, ktoré sme si vyšľahali spolu so strúčikmi cesnaku a nakoniec posypeme kolieska sušenou bazalkou. Pečieme približne 15 minút na 180 °C.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tých " slimákov " je tu neúrekom, že by im nestačila jedna záhrada.....ale to ja len tak. Ide o to, že sa na ne dávno chystám, môžem si vyberať, napokon, ani tieto nevyzerajú zle. Idú do KK, zatiaľ.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Doporucujem pred krajanim dat ten sulec na nejaku dobu do chladnicky. Ako mi bolo doprucene pri inych slimakoch :-) . Lepsie sa to potom kraja na kolieska (ked som to predtym nevedel/nenapadlo ma to, mal som ich velmi "capate")




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia