
Minisrdiečka zo zvyškov korpusu
A ešte jednu maškrtu som skúsila zo zvyškov korpusu z red velvet tortičiek. Je to vlastne mini verzia nepečených nanukov....

Paradajkový šalát s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je sezónna záležitosť, ktorá dlho netrvá. Preto ho treba využiť, kým nezačne...

Orgovánový cukor
Orgován prepožičia cukru svoju nádhernú vôňu.

Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok....

Tekvicovo-batatová polievka
Krémová polievka nie každému vyhovuje. Ale tí, ktorí ju majú radi, si prídu na...

Pepparkakor – švédske vianočné sušienky
Podobajú sa na naše vianočné medovníčky, sú však tenšie a chrumkavejšie.

Zeleninový šalát s fazuľou a vaječnou omeletou
Fazuľa v šaláte zastupuje bielkoviny, ktoré sú také veľmi potrebné pre náš organizmus.

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......

Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou
Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu....

Bezlepkové jahodové éclairky
Aj bezlepkáči si môžu vychutnať skvelé zákusky. Ako napríklad tieto bezlepkové jahodové éclairky z odpaľovaného cesta....

Pražená quinoa
Určite ste už počuli o praženej ryži. Počuli ste už však o praženej quinoe?...

Ovsené guľôčky
Tento recept som si našla na internetovej stránke no pridala som si aj vlastné ingrediencie.

Kysnutý koláč s čučoriedkami a rebarborou
Čučoriedky sú sladučké a rebarbora zas príjemne kyslastá. Preto je tento kysnutý koláč taký veľmi chutný....

Letná krémová polievka s brokolicou a bezlepkovou cestovinou
Aj v lete, keď už slnko zapadne, sa nám zažiada niečo ľahké a zdravé na večeru....

Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...

Jarný šalát
Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, ...

Čokoládové hrudky s jahodama v pražených mandlích
Nepečené, ale luxusní cukroví na dny všední i sváteční

Karamelové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy
Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke....

Jednohubky bez lepku so strúhaným vajcom a s lososom
Dnes máme pre vás opäť jeden rýchly a efektný recept, ktorý isto oceníte počas veľkonočných sviatkov....

Paradajkovo-cuketová polievka s pórom
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová. Ak máme málo času, príde vhod.

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....

Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
Keď sa stretne šťavnaté hovädzie mäso, sladký ananás a voňavá jazmínová ryža – vznikne dokonalá harmónia chutí, ktorá vás prenesie rovno do Ázie....

Pohánkovo-banánové sušienky bez lepku
Na raňajky, na desiatu deťom, na olovrant ku kávičke - hodia sa všade....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....