Super čokoládová torta
Fotku torty nemám k dispozícii.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
120 g |
|
1 PL |
|
štipka |
|
50 g |
|
50 g mleté |
|
2 PL |
|
30 g |
|
40 ml |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na vysypanie formy: | |
|
|
Krém: | |
200 g |
|
200 g |
|
500 ml |
|
100 g |
|
Ozdoba: | |
|
|
(hoblinky) |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, rumom a vanilínovým cukrom. Bielky vyšľaháme so soľou a tesne pred koncom zapracujeme druhú polovicu cukru. Sneh primiešame do žĺtkovej zmesi. Múku spojíme s mandľami, so škrobom, s kakaom a primiešame do vaječného základu. Hotové cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy (priemer 26 cm) a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Potom korpus vyberieme a necháme 2 hodiny chladnúť.
- 2
Na krém nasekáme oba druhy čokolády, zalejeme ich zohriatou smotanou a miešame, kým sa nerozpustia. Pridáme aj kúsky masla, vymiešame a krém dáme na 3 hodiny do chladničky.
- 3
Tortový korpus prekrojíme na tri vrstvy. Spodnú natrieme krémom, priložíme druhú časť korpusu, ktorú tiež potrieme krémom, a na ňu pritlačíme tretiu vrstvu korpusu. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a posypeme kakaom a čokoládovými hoblinkami.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu