Čokoládová torta
Čokoládová torta

Super čokoládová torta

originalrecepty - bez fotkyoriginalrecepty, 6. júna 2023

Fotku torty nemám k dispozícii.

12
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
120 g
1 PL
štipka
50 g
50 g mleté
2 PL
30 g
40 ml
Na vymastenie formy:
Na vysypanie formy:
Krém:
200 g
200 g
500 ml
100 g
Ozdoba:
 (hoblinky)




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, rumom a vanilínovým cukrom. Bielky vyšľaháme so soľou a tesne pred koncom zapracujeme druhú polovicu cukru. Sneh primiešame do žĺtkovej zmesi. Múku spojíme s mandľami, so škrobom, s kakaom a primiešame do vaječného základu. Hotové cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy (priemer 26 cm) a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Potom korpus vyberieme a necháme 2 hodiny chladnúť.

  2. 2

    Na krém nasekáme oba druhy čokolády, zalejeme ich zohriatou smotanou a miešame, kým sa nerozpustia. Pridáme aj kúsky masla, vymiešame a krém dáme na 3 hodiny do chladničky.

  3. 3

    Tortový korpus prekrojíme na tri vrstvy. Spodnú natrieme krémom, priložíme druhú časť korpusu, ktorú tiež potrieme krémom, a na ňu pritlačíme tretiu vrstvu korpusu. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a posypeme kakaom a čokoládovými hoblinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia