
Slivkové pšeno
Dnešné raňajky - sladké a sýte :)... mňamka. Ospravedňujem sa, že chýba fotka, ale...

Ovocné müsli
Nevarené, nepečené - surové- výživné - lahodné - dodá energiu - neunaví- presne pre teba :-)

Kuracie rezne s údeným a so šunkou
Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...

Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou
Z vody droždia a trošky múky urobíme kvások , múku rozmiešame so soľou a postrúhaným uvareným zemiakom,...

Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

Polévka česneková s česnekem, houbami a fenyklem
Vynikající chuť fenyklu s houbami v česnekovém a fenyklovém vývaru. Místo výhonků lze použít pouze česnek....

Zelená torta s kokosovým krémom
Ak váhate a premýšľate, ako asi môže chutiť torta zo špenátu, vedzte, že ja som sa na tento recept mesiace odhodlávala a škoda, že som to neupiekla skôr....

Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

Raw špenátovo-hrášková
Hrášok namočíme do letnej vody, kým sa nerozmrazí, pridáme špenát. Zalejeme vodou pridáme štipku soli,...

Farebné kura
Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

Tekvicová polievka s cícerom
Keďže sa mi v špajzi nahromadili hokkaido tekvice, nastal čas na ich použitie....

Zapekaný baklažán Parmigiana
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...

Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom
Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho...

Pečené zemiaky s brokolicovou penou
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

Tvarohový koláčik
žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vodou , pridáme múku , kyp. prášok a...

Hríbové chlebíky
Tento recept je taký piatkový na večer, urobený z radosti, že ste našli na prechádzke...

Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...

Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...

Vaječné karí
Vajíčka uvaríme natvrdo. Medzitým očistíme nadrobno nakrájanú cibuľku a podusíme ju na oleji dozlata. Do...