
Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom
Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Osviežujúca malinovo-citrónová limonáda
Do hrnca som dala vodu. Pridala som med. Med som nechala rozpustiť vo vode a...

Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...

Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...

Mušie koláčiky
pôvodný názov týchto koláčikov je Hrozienkové hrudky, ale v čase, keď sme ich robili prvýkrát...

Makové peniažteky (mákos guba, gubó, bobajka) - trochu inak
Na jednej slávnostnej "prevádzkovej porade" (inak family day) v Dunaalmášskej jazdiarni nám ponúkali po gulášovej polievke (ako...

Zemiaková kaša DIETKA
Ďalší z mojich diétnych, ľahkých recepisov vyhovujúcich racionálnemu, zdravému stravovaniu. Nezaťažuje tráviaci trakt nasýtenými...

Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

Špenátové halušky so syrom
Špenát (ja používam mrazený) rozmrazíme a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme oba druhy múky, vajcia, ...

Rezeň - z núdze cnosť
Tento recept vznikol ako náhrada za inú surovinu a výsledok bol prekvapivý.

Francúzke karamelové kocky
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žltky a zľahka vmiešame múku s práškom do...

Mamičkina hríbová polievka
Dneska som ju vyskúšala a mala úspech , dúfam že sa nájde niekto kto ju vyskúša a...

Bezlepková farebná kocka
Bielky vyšľahame s cukrom, pridáme žltky, premiešame. Varechou zľahka zamiešame kakao a sódu bikarbonu....

Brownies zo sladkých zemiakov
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Mandľovú múku nasypeme do veľkej misy spolu s mletými vlašskými orechmi,...

Jogurtový krém s ovocím a orieškami
Aby ste sa stali hviezdami domácej párty či rodinnej oslavy, nemusíte hodiny vypekať. Máme pre vás nápad, ...

Syrový monkey bread s bylinkami
Výborný namiesto chleba ku polievkam alebo na stol ako príloha k obloženej mise.

Zapečená brokolica... v pekárničke na chlieb
. brokolicu nemusím uvariť vo vode a všetko čo obsahuje . ostane

Losos pod bylinkovými mandľami
Toto jedlo je čo chladnička, mraznička a balkónové kvetináče dali, keď som si dnes uvedomila,...

Obilná kukuričná kaša
Veľmi ľahký a chutný recept na raňajky, ktorý naštartuje váš metabolizmus už z rána :-)

Čokoládové muffiny
Tieto muffiny sú moje naj !!! :) Je to recept od mojej tety. Vyskúšala som už...

Jednoduchý grankový koláč s čokoládovou polevou
V mise zmiešame všetky suché prísady: múka + prášok do pečiva + cukor + Granko + štipka...

Špagety s kuracím mäsom a smotanovými paradajkami
Tento receptík robievam už poriadne dlho a patrí k mojim najobľúbenejším. Vyskúšajte! Určite si tieto špagetky...

Daigaku imo s medom
Ide o sladké zemiaky s medom a sezamom, veľmi rýchle a dobré jedlo. Recept je...

Krémová mrkvová polievka
Na oleji orestuješ pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáš očistenú pokrájanú mkrvu a trošku soli, restuješ...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.

Marhuľový koláčik
Po dlhom čase som bola u rodičov na Slovensku a práve im zreli marhule a tak som...

Šalát z paradajok a chleba
Úprimne, kedže poznám chute domácich, myslela som, že budem šalát doma jesť sama. Aj tak dobre,...

Slaný trhanec bez lepku
Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...