Tento perník robím veľmi rada, lebo je rýchli a vynikajúci. Recept mám od mojej maminky , ktorá ho robievala ešte keď som bola ja Zobraziť celý popisTento perník robím veľmi rada, lebo je rýchli a vynikajúci. Recept mám od mojej maminky , ktorá ho robievala ešte keď som bola ja malé dieťa. Zo sestrou sme vždy veľmi radi vylizovali misu od cesta :) Odporúčam ho každej gazdinke dokonca aj začínajúcej. Pripravte svojmu partnerovi alebo deťom skvelú maškrtu. Dobrú chuť
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 40 dkg |
|
| 30 dkg |
|
| 2 ks |
|
| 2 dl |
|
| 1,2 l |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. alebo do perníku |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| na plech |
|
| na vysypanie plechu |
|
| na potretie |
|
|
|
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame do vláčneho cesta .
- 2
Plech si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do rúry pri 180stupňou asi 30-40 minút (ja po 30minútach pichnem do stredu špajdlu či sa cesto nelepí) .
- 3
Nakoniec ho potriem cely džemom a polejem čokoládou posypem kokosom nakrájam Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu