
Zemiakové trojhrany
Ďalší predpis od Eleny Krčméry-Smatkovej. Vždy mi veľmi chutili, dúfam, že aj vám budú....

Sýrová omeleta s chorizem
Vejce, nastrouhaný sýr, sůl a pepř metlou prošleháme a upečeme omeletu na pánvi s olejem....

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

Bezlepkové slané srdiečka so sezamom
Aby toho sladkého nebolo na sviatky príliš veľa, upiekli sme si dnes aj niečo slané bez lepku....

Kuracie stehná na cukine
Tento recept je pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu vhodný na každý deň, a navyše sa...

Zázračné špičky z čokolády
Vo vodnom kúpeli zohrejeme práškový cukor, vanilkový cukor, PL rumu a mlieko. Premiešame, ...

Hrniec z kapra a zeleniny
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z...

Perníkové tiramisu
Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

Mušličky s mozzarelou a paradajkami
Tento recept som si vymyslela dnes na obed, chcela som niečo ľahké a zároveň chutné.

Pikantný zeleninový krém
Relatívne nenáročná, ale zato lahodná krémová polievka zo surovín, ktoré má väčšina z nás vždy...

Fresh šalát zo stonkového zeleru do tortilly
Očistíme a nakrájame 2 stonky čerstvého zeleru. Ostatnú zeleninu si tiež umyjeme a nakrájame a pridáme...

Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a zachutilo nám aj v tejto podobe....

Vyprážaná špargľa v cestíčku
Biela či zelená, oba druhy špargle sú okrem polievky, šalátu, slaného koláča či nákypu...

Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...

Praclíkové guľky s čoko krémom
Praclíky rozdrvíme v sekáčiku. Ak práve nemáte praclíky, môžete použiť tyčinky alebo niečo iné. Pridáme...

Jahodová pena s kokosovou šľahačkou
Tofu a jahody nakrájame. V kuchynskom robote rozmixujeme tofu, med, jahody a 5 polievkových...

Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Tvarohová nátierka s nivou
Tvaroh vymiešame s jogurtom (možeme použiť aj kyslú smotanu), pridáme najemno nastrúhanú nivu, premiešame a...

Bataty zapečené s marshmallows
Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

Zapečené paradajky plnené špenátom a balkánskym syrom
Jednoduché, málo kalorické a rýchlo hotové. :-)

Baklažán s mozzarellou a grilovanou zeleninou
Baklažán nakrájame na plátky a osolíme a opečieme na panvici. Vyberieme a poukladame naň plátky mozzarelly....

Hot Potatoes
jednoduché a rýchle jedlo, ktoré môže byť servírované ako príloha alebo aj ako chod. Pôvod receptu...

Bezlepkový tmavý celozrnný chlieb vo forme
Do 100 ml vlažnej vody rozdrobíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme 10 minút nakvasiť....

Baklažánová nátierka so šalátom
Baklazan popichany ihlicou a zabaleny v alobale som piekla 30 minut na 200°C. Nasledne som lyzicou...