
Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou
Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico...

Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....

Kokosové kolieska
Recept je zo starého slovenského časopisu. Pečiem ho rada pre jednoduchosť, rýchlosť a preto, že je tam...

Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....

Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Veľkonočný mazanec
Urobíme si kvások (mlieko, trocha cukru). Do pekárničky vkladáme mokré a suché suroviny a spracujeme na...

Avokádový krém s banánom
Avokáda očistíme a ošúpeme, opláchneme ich pod tečúcou vodou, rozkrojíme a vyberieme semená. Dužinu...

Jabĺčko v tuneli, dva krát
Recept som dostala emailom už dávnejšie. Akosi som naň pozabudla. Dnes som si ho znovu prečítala a...

Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...

Cícer s vajíčkom a šampiňónmi
Som človek, čo má rád zdravé jedlá... plus mínus dajaká sladkosť :) ale ked je to...

Zemiaky s párkami a kyslým mliekom
Jedla som to už ani neviem u koho... je to jednoduché a rýchle jedlo...

Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...

Hríby v alobale
Vajce rozšľaháme, vmiešame do neho postrúhaný syr, roztlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať.

Pečené zemiaky so slaninkou
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.

Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...

Zemiakové šišky na sladko
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Dôkladne vychladnuté zemiaky na druhý deň olúpeme a nastrúhame najemno....

Amuse-bouche po grécky
od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch,...

Zdobenie medovníkov alebo medovníkového domčeka krížikovou výšivkou
Upečte medovníkový domček alebo medovníky a pozrite si, ako ich ozdobiť krížikovou výšivkou.

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...

Cibuľové palacinky
Dnes som si listovala knihu zeleninová kuchárka a padli mi do oka cibuľové palacinky. Cibuľu v...

Ovsené arašidovo-medové sušienky
Manžel mi doniesol ako prekvapko tmavý - muscovado cukor a tak som rozmýšľala, kde ho vyskúšam...

Hríbiková praženica
Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...