Nepečený dezert zo slivkového pyré
šéfkuchár, 27. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Smotanu, mascarpone, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru dáme do hrnca na mierny oheň a privedieme k varu. Oheň vypneme a zmes necháme 20 minút odstáť. Medzitým namočíme želatínu do studenej vody. Do smotanovej zmesi pridáme citrónovú šťavu a slivkové pyré. Dobre všetko premiešame a prepasírujeme cez jemné cedidlo. Pridáme rozpustenú želatínu a dobre rozmiešame.
- 2
Sušienky rozmixujeme s maslom. Pripravíme silikónové formy obdĺžnikového tvaru a na spodok natlačíme polovičnú časť sušienkovej zmesi. Nalejeme slivkovú zmes a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnuté vyberieme a na vrch dáme druhú časť rozmixovaných sušienok s maslom.
- 3
Tvarohový krém: Tvaroh dáme na noc odkvapkať do cedidla vystlaného papierom, aby sme ho zbavili prebytočnej vody. Potom tvaroh vyšľaháme s nastrúhanou citrónovou kôrou a cukrom a vložíme do striekacieho vrecúška. Tvarohovým krémom ozdobíme dezert.
Tiež slivkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu