Foto: jahodovelizatko
Keďže má zajtra môj priateľ meniny, tak som sa mu rozhodla pripraviť túto minitortičku. Zmiešala som si v hlave kopec receptov, spojila ich a Zobraziť celý popisKeďže má zajtra môj priateľ meniny, tak som sa mu rozhodla pripraviť túto minitortičku. Zmiešala som si v hlave kopec receptov, spojila ich a vznikla táto dobrotka hore na fotke. Forma je maličká, asi polka klasickej tortovej formy, len na obrázku to vyzerá gigantický :) Všetci držte prstíky, aby si ten môj Borík zajtra na tom pochutil... ♥
porcie
príprava
Postup
-
1
Vyšľaháme si šľahačku do polotuha, pridáme mascarpone a znova vyšľaháme. Pridáme polovicu fľaštičky vanilkovej esencie a cukor podľa chuti. Pripravíme si želatínu a primiešame do krému - je pravda, že možno želatínka tam nemusela vôbec byť, ale preto že toto bola moja prvá nepečená torta a záležalo mi na nej, tak som nič nechcela nechať na náhodu :) Bála som sa, aby sa mi to po otvorení formy "nezgrclo".
- 2
Na spodok formy si poukladáme čokoládové piškóty alebo si môžeme podrviť aj keksy, do ktorých prilejeme rozpustené maslo. Ja osobne mám radšej piškóty. Na piškóty nalejeme trošku krému a poukladáme jahody. Dolejeme krém do plna a môžeme urobiť akékoľvek zdobenie. Ja som urobila srdiečko z jahod, čo je v mojom momentálnom stave dosť aktuálne :) A okolo som použila cukrárske mini srdiečka.
- 3
Teraz dúfajme, že do rána pekne stuhne a bude chutiť tak dobre ako vyzerá :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne nepríde nejak príliš sýta, práveže omnoho menej ako ostatné torty.