Ovocné taštičky fotorecept

kerpi20 - bez fotkykerpi20, 24. januára 2016
Ovocné taštičky (fotorecept)
Foto: kerpi20

Dnes si ukážeme jednoduchý recept na ovocné taštičky z lístkového cesta. Ja preferujem jablká a hrušky, ale je na vás aké ovocie si vyberiete.

15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks väčšie
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Začneme tým, že si jablká ošúpeme a nakrájame. Takto pripravené jablká si posypeme škoricovým cukrom. Ja som škoricový cukor nemal, tak som jablká posypal vanilkovým cukrom a dochutil to škoricou. Na jablká si pridáme ešte trochu zázvorovej šťavy, ktorú si získame tak, že ju vytlačíme z najemno nastrúhaného zázvoru.

    Ovocné taštičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto si na tenko rozvaľkáme a narežeme na štvorce. Veľkosť štvorcov si každý môže vybrať sám. Na každý štvorček si položíme nakrájané jablká. Štvorčeky skladáme ako pirohy a lepíme okraje vidličkou.

    Ovocné taštičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech si dáme papier na pečenie a poukladáme taštičky, ktoré si potrieme s vajíčkom. Takto pripravené taštičky dáme zapiecť do rúry.

    Ovocné taštičky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Určite svieže a vynikajúce.
evanaaa
Vidno, šikovný si, aj mne sa takáto jednoduchá maškrta páči, podarilo sa ti.
tinu
dnes som robila, boli výborné, ja som si ešte aj nakrájané jabĺčka trochu opiekla na panvici s maslom a cukrom zmiešaným zo škoricou a potom som plnila. Super recept ;) Len mi neostalo :/ Nabudúce aspoň z troch lístkových ciest :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia