
Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....

Pečená ovsená kaša
Priateľ si túto kašu veľmi pochvaľoval a robím ju doma pravidelne! :-)

Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...

Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...

Ovocná tortička
Ovocnú tortu zvládne aj začiatočníčka, preto ju odporúčam. Ale treba ju čo najskôr skonzumovať, ...

Ružičkový kel v mletom mäse
Ešte iba teraz začínajú dorastať ružičky na keloch... niektoré sú ešte maličké, iné už vhodné zberu...

Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Gaštanové gule „Gýmeš“
Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach...

Pivné párky
párky rozrežeme na polovice a každú polovicu nakrájame na ježka. opečíme na oleji z oboch...

Rezance s kuriatkovou praženicou
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže...

Nepečené čokoládové prekvapenie
Táto nepečená dobrota prekvapí svojou sviežou chuťou. Môžete ju urobiť na Veľkú noc pre malých...

Kuracie medajlónky bez škrupinky
Receptík je veľmi jednoduchý, a čo ma prekvapilo, veľmi chutný :). Zostali mi zo...

Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký...

Sójový steak so zeleninou
Sójové plátky si dáme variť deň vopred , uvaríme ich do mäkka v takom silnom...

Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...

Vianočné guľaté šťastie
Vždy na Vianoce pečiem recepty mojej starej mamy. Sú to také milé spomienky. Ja si...

Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

Zemiaková kaša s cesnakom
Tak tento recept , vznikol dnes len tak , lebo mam obcas chutky jak tehotna :) a...

Bryndzovo - kukuričné pagáčiky so semienkami
Jemne chrumkavé a taktiež výborné , chutné, aj k vínečku.

Domáca vanilková esencia
Ak milujete vanilku a nechcete používať do pečenia, či ochutenia jedál tú z obchodu s pridanými...