Neznášam dlhé státie pri sporáku a mám šťastie, že moja rodinka si na kulinárske špeciality nepotrpí. Rovnako ako ja majú radi extrémne rýchle, jednoduché Zobraziť celý popisNeznášam dlhé státie pri sporáku a mám šťastie, že moja rodinka si na kulinárske špeciality nepotrpí. Rovnako ako ja majú radi extrémne rýchle, jednoduché jedlá typu "čo dom dal". Touto rýchlovkou sa im vždy zavďačím a sama sa oblizujem až za ušami. :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpme a dáme variť do osolenej vody. Keď voda začne vrieť, pozberáme škrobovú penu. Je dôležité to urobiť pred tým, než pridáme rascu, lebo by sme s penou pozbierali aj tú.
- 2
pridáme rascu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
- 3
Keď sú zemiaky uvarené, naservírujeme ich na tanier a na každý položíme 1 malú lyžičku mletých oškvarkov. Keď sa roztopia, môžeme papkať. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hovorím o klasických mletých oškvarkoch z Tesca. :-D