Bleskurýchla večera

martina0812 - fotkamartina0812, 7. augusta 2013

Neznášam dlhé státie pri sporáku a mám šťastie, že moja rodinka si na kulinárske špeciality nepotrpí. Rovnako ako ja majú radi extrémne rýchle, jednoduché Zobraziť celý popisNeznášam dlhé státie pri sporáku a mám šťastie, že moja rodinka si na kulinárske špeciality nepotrpí. Rovnako ako ja majú radi extrémne rýchle, jednoduché jedlá typu "čo dom dal". Touto rýchlovkou sa im vždy zavďačím a sama sa oblizujem až za ušami. :-)

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
1 balenie
3 vetvičky




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpme a dáme variť do osolenej vody. Keď voda začne vrieť, pozberáme škrobovú penu. Je dôležité to urobiť pred tým, než pridáme rascu, lebo by sme s penou pozbierali aj tú.

  2. 2

    pridáme rascu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Keď sú zemiaky uvarené, naservírujeme ich na tanier a na každý položíme 1 malú lyžičku mletých oškvarkov. Keď sa roztopia, môžeme papkať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ejanka
Neviem, či by mi stačila 1 malá lyžička tých oškvarkov :) oškvarky milujem (zemiaky tiež) ... už to len vyskúšať ... rýchlovky sú super !
martina0812
no, pravdupovediac, ja si na každý zemiak plaštím rovno veľkú kopcovitú polievkovú lyžicu... ale nechcela som vyzerať ako nenažranec :-)))))))
evanaaa
Dobré, ešte som neskúšala, ale vňaťkou by som posypala až na tanieri, aby mi neodplávala s vodou.
martina0812
Môžeš skúsiť, ja dávam vňať do vody, lebo potom sa zemiaky napijú jej chuti a vône. Ak vyskúšaš, daj vedieť, aké to bolo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia