
Kuracina na rasci s mladou cibuľkou
Ako každý zodpovedný „gazdiniak“ som, mimo iné, postavený pred večný problém, nakúpiť ale aj...

Hniezda pre vajíčka
Upečieme si hniezda z lístkového cesta, cesto je hrubé asi 1cm, tak že vykrojíme kruh...

Novotného marhule v rožkoch
Je dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, ...

Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím
Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým...

Tvarohové šišky
Dnes prišiel tak nenazdajky domov môj mladší synko a keďže už nebolo dosť času, tak ma...

Rýchla karfiolová polievka
Celý deň som prebehala s detmi po doktoroch. Keď sme prišli domov deti boli hladné a tak...

Ředkvičková polévka
Období mladých, jarních ředkviček je tu a tahle jemná, růžová polévka z nich je...

Kuracia avokádovo-citrónová polievka
Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju...

Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom
Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku, pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto,...

Bezlepkové zemiakové pagáče
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno.

Kuracie s jahodami
Ak máte radi sladko-slané jedlá tak odporúčam. Bol to jeden z mojich experimentov.

Zemiakové lokše
Perfektná príloha k pečenej kačke alebo husi, výborná na plnenie restovanou pečeňou, ale aj na sladko s makom či lekvárom....

Plnená kuracia koža
Mám ho od známej a oblizovala sa celá naša rodina vrátane babičiek a dedkov...

Ryžovo-slivkový nákyp
Strašne dávno som ho nerobila. Snáď odkedy odišla naša Lucka z domu, ona má rada...

Celozrnný mazanec
Ahojte, Dnes prichádzam s veľkonočným receptom a to konkrétne recept na zdravý a výborný mazanec. viac...

Domáci - Peoria AZ - chlieb štvormúkový
Desaťročiami sa pre mňa príprava chleba stala posvätným rituálom. Už samotná myšlienka, že Božieho daru...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Tatranské kotlety
kotlety naklepeme a okraje narežeme. osolíme, okoreníme a na každú položíme, slaninu, šunku a veľkú lyžicu...

Závitky starého Cibuliara
Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale...

Veľkonočná morčacia roláda plnená banánom, šunkou a syrom
Pre mojich hostí som pripravila toto sviatočné jedlo. morčacie prsia, ktoré som naplnila šunkou, syrom...

Koláč z kompótu
starsi kompót z m. r. vylejeme do misy, rozšlaháme, pridáme ostatne suroviny a pečieme

Kakaové koláčiky – „čige“
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...

Slowokčina
Názov som vymyslel podľa toho, že sú použité naše, slovenské potraviny a dochucovadlá, jedlo je pripravované vo...

Pestrý ovocný šalát s červenou cibuľou
V Barcelone na svadbe Kristíny, dcéry španielského kráľa Júana Carlosa I. , sa podával pomarančový...

Nátierka z tekvice hokkaido
Hokkaido je moja obľúbená plodina, nie je náročná na pestovanie a dá z nej pripraviť celé...

Chlieb z kysnutého tvarohového cesta
Prednedávnom som piekla tvarohový veľkonočný koláč od Archaa, ktorý každému doma chutil a tak som dnes...

Včielkina torta
Med, cukor a olej zohrievame, až sa spoja suroviny. Po vychladnutí pridáme múku, ...