Kakaovo-vanjelkové muffiny s kadečím

miskalka1 - fotkamiskalka1, 29. februára 2012
Kakaovo-vanjelkové muffiny s kadečím
Foto: miskalka1

Jeden zo základných receptov na muffinky urobený na vlastný spôsob. S "kadečím" preto, lebo ich môžete plniť naozaj s kadečím dobrým čo doma nájdete.

Suroviny

1 a 1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1/2 hrnčeka
2 PL
2 PL
na plnenie muffín:




Postup

  1. 1

    Všetky surovinky si dobre zmiešame a dostaneme hladké cesto. Polovicu cesta odlejeme a pridáme do nej vanilkový cukor. Do tej prvej zmesi zasa primiešame kakao.

  2. 2

    Pár zaváraných višní si zmiešame s pár hrozienkami a zalejeme rumom. Ja som ich nejako dlho nenechala odstáť, len kým som si pripravila cesto.

  3. 3

    Keď máme cesto pripravíme, vymastíme si formičky na muffinky a môžeme plniť. Na spodok dáme tmavú zmes, potom višne a na vrch svetlú zmes. Alebo namiesto višní nutelu. Ja som robila aj tak aj tak. Musíme dávať pozor aby boli formičky plné tak do trištvrte keďže ešte pekne narastu. A šup do rúry tak na 180 stupňov a cca 20 min. A takto si v rúre rástli...

    Kakaovo-vanjelkové muffiny s kadečím - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení ich môžeme niečím ozdobiť ja som dávala čokoládku nastrúhanú. A takto pekne narástli vo formičkách...

    Kakaovo-vanjelkové muffiny s kadečím - obrázok 4
  5. 5

    Prajem Vám dobrú chuť :)

    Kakaovo-vanjelkové muffiny s kadečím - obrázok 5

Diskusia k receptu

mama3chlapov
Ahoj, máš tie mafinky krásne, cestíčko vyzerá byť jemnunké, dobrý nápad s tými višňami,. U nás išli minule na odbyt aj tak najviac s jahodovým džemom a robila som asi štvoraké.
afataga
este som nerobila nikdy muffiny, asi sa konecne odhodlam lebo si pridala hrncekovy rcp :-) mozu sa piect v papierovych kosickoch?
miskalka1
@mama3chlapov no s džemikom som neskúšala nabuduce vyskúšam, muffinky rada robím fakt na veľa sposobov vždy sa spapaju. @afataga ano môžu sa robiť aj v len papierových košičkoch ale nebudú ti asi držať taky ovalny tvar ale tak na chuti to nič nepokazi :)
rea1
@miskalka , v recepte uvadzas 2 PL prasku do peciva. to su dva sacky. nie je to omyl? nema tam byt 2 ČL? muffiny robievam casto, chcem vyskusat aj tento tvoj recept, preto sa pytam.
orchidea
Zabudla som sa ešte opýtať, z toho množstva surovín ti vyšlo iba 6 kusov ?
miskalka1
@rea1 no ja som to tiež robila podľa receptu z nejakého časopisu a tam to tak bolo a tiež som sa nad tym čudovala ale dala som 2 PL prášku do pečiva. Ale vieš čo jeden som namala už načaty a tam bola akurat 1 lyžica tak som načala druhy a vobec som si ani nevšimla či je to do kopy 1cely sačok. @orchidea nie nie to som len 6 kuskov odfotila vyšlo mi cca 12 kuskov. A @mata3636 to kôli tomu vanielkovému cukru, lebo ten sa dával len do jednej tej svetlejšej polovice.
valeri
fajn :-)), ja takéto koláčiky (aj ostatné jedlá, kde ide čo dom má a dá) volám "božské", lebo ani ten nevie, čo všetkko tam išlo.
ethanel
Vidim ze muffiny su na Slovensku v mode :) ,, nechcem ti do toho mudrovat ale nie su dake hustejsie ja ich mavam krasne zdvihnute a vlacne ,, mozno sa mi to len zda, ale musim pochvalit aj tak vyzeraju lakavo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia