Ovsené raňajky fotorecept

katerien03 - bez fotkykaterien03, 21. decembra 2014

Tieto raňajky si robím dosť často. Sú sladké, chutné, zdravé a hlavne, ich príprava je neskutočne jednoduchá. Tento recept mám práve z tejto stránky, Zobraziť celý popisTieto raňajky si robím dosť často. Sú sladké, chutné, zdravé a hlavne, ich príprava je neskutočne jednoduchá. Tento recept mám práve z tejto stránky, len som ho trochu obmenila. Tak dúfam, že sa vám zapáči tak, ako sa zapáčil mne...

1
porcia
7 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 - 5 PL
1/2 pohára
1 - 2 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ďalej si pripravíme jednu čajovú lyžičku a hlboký tanier (na polievku)....

  2. 2

    Mlieko ohrejeme v mikrovlnke. Mlieko totiž musí byť teplé, aby sa v ňom med rýchlejšie rozpustil. Keď máme mlieko dostatočne teplé, pridáme med a poriadne lyžičkou premiešame.

    Ovsené raňajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hlbokého taniera dáme 3-5lyžíc ovsených vločiek. Vlastne ich pridávame podľa toho, koľko zjeme na raňajky.

    Ovsené raňajky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme pridať mlieko zmiešané s medom a následne premiešame.

    Ovsené raňajky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Túto zmes dáme na 2-3minúty ohriať do mikrovlnky, dokým nám nevznikne taká kašička. Medzi tým si nakrájame banán.

    Ovsené raňajky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak je kaša príliš riedka, pridajte vločky a ak príliš hustá, mlieko. Mala by byť tak akurát. Hotovú kašu ozdobíme banánom a vychutnávame si :))

    Ovsené raňajky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatiankar
všetko je super, zdravé raňajočky, len tú mikrovlnku by som vynechala :-)
katerien03
@tatiankar , ak chceš, nemusíš vôbec nič robiť s tou mikrovlnkou. Môžeš nechať len chvíľu postáť a papať tak, alebo si ju urobiť klasickým spôsobom. Mikrovlnkou len šetríš čas, to je celé :)
sisa
ja miesto mlieka zabarím vločky vriacou vodou, pridám pár orechov posekaných a 2 lyžičky medu a niekedy ked mám viac času ráno postrúham tam jablíčko. Ale aj tvoje rada vyskúšam, dakujem za receptík
vienetta
kebyže tú kašu uvaríš, tak je ako z Shrekovej kuchárskej knihy pre deti, ktorú som im kedysi kúpila a volala sa kaša troch prasiatok