Bezlepkové žemle
Foto: michaelka28
9
porcií
porcií
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
350 g (alebo Mix Per Pane) |
|
200 g |
|
450 ml vlažného |
|
1 ČL |
|
1/2 kocky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
3 PL |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Z 200 ml vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Ostatné prísady, okrem oleja, dáme do misky kysky :) a pridáme vykysnutý kvások. Cesto vymiesime a nakoniec pridáme olej. Necháme kysnúť.
- 2
Plech si natrieme olejom a vysypeme múkou. Po vykysnutí z cesta tvarujeme v rukách žemličky (ruky si vlhčíme vodou) a ukladáme na plech. Necháme ešte tak 10 min. podkysnúť pokiaľ sa nám nahreje rúra na 180 °C.
- 3
Nožík namáčame vo vode a žemle 2-krát narežeme krížom cez stred. Natrieme vlažným mliekom alebo rozšľahaným vajíčkom a šup do rúry. Pečieme cca 20 min. Po upečení ešte horúce žemličky natriem roztopeným maslom.
Tiež bezlepkové žemle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za radu :) Zo pšeničnej múky som to neskúšala..