Bezlepkové žemle
Bezlepkové žemle

Bezlepkové žemle

michaelka28 - bez fotkymichaelka28, 4. augusta 2019
9
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g (alebo Mix Per Pane)
200 g
450 ml vlažného
1 ČL
1/2 kocky
1 ČL
1 ČL
2 ČL
2 ČL
3 PL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Z 200 ml vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Ostatné prísady, okrem oleja, dáme do misky kysky :) a pridáme vykysnutý kvások. Cesto vymiesime a nakoniec pridáme olej. Necháme kysnúť.

  2. 2

    Plech si natrieme olejom a vysypeme múkou. Po vykysnutí z cesta tvarujeme v rukách žemličky (ruky si vlhčíme vodou) a ukladáme na plech. Necháme ešte tak 10 min. podkysnúť pokiaľ sa nám nahreje rúra na 180 °C.

  3. 3

    Nožík namáčame vo vode a žemle 2-krát narežeme krížom cez stred. Natrieme vlažným mliekom alebo rozšľahaným vajíčkom a šup do rúry. Pečieme cca 20 min. Po upečení ešte horúce žemličky natriem roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

marienka44
Miesto noža je lepšie použiť nožnice na nakrojenie žamličky. Kto nemá bezlepkovú dietu, môže zameniť múku za pšeničnu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia