
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

Cícerová nátierka
Cicer namocime na 24 hodin, potom uvarime v osolenej vode , ( 30 minut v...

Jabĺčkové kvietky
Milí "varecháči", doteraz som z Vašich receptov len čerpala, a teraz by som chcela niečím...

Datľovník s karamelovou polevou
Babkine a mamine koláče... to je najsilnejšia spomienka na domov. Recepty sa u nás dedia z generácie na generáciu a mne...

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Štôlske zapraženo
Písal sa rok 1935. V malej dedinke Štôla pod Vysokými Tatrami sa stretávali po...

Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...

Banánovo-jahodová torta
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept...

Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...

Jablká a hrušky v župane
Z mlieka, vajíčka, múky a soli si pripravíme cestíčko, rozdelíme ho do dvoch misiek....

Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

Hríbovica s údeným mäsom
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané údené mäso, opečieme, zalejeme mäsovým vývarom...

Dobrá pizza
Recept mam od švagrinnej a už dobrý rok nerobím iný. Ja robím s kila múky na...

Kurací vývar so syrom
Umyjeme a očistíme kuracie prsia, očistíme cibuľu, ktorú pokrájame na štvrťky, očistíme a nakrájame...

Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Sviatoční ježkovia
Nápad mám od svojej kamošky , ja som robila vždy len rožky, z lístkového cesta, rôzne...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Tvarohové pampúšky
Recept mám od mojej maminky, je jednoduchý, lacný, vhodný na fašiangové obdobie. Rada ho...

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)
Tento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto...

Dvojvrstvové fazuľové brownies
Síce je vonku teplo a rozpáliť trúbu alebo sporák je skôr za trest, ničmenej sme mali...

Zapekané korytnačky
Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch, aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila...