Arménsky medový rez

karina30 - bez fotkykarina30, 31. decembra 2014
Arménsky medový rez
Foto: karina30

Tento recept som si priniesla z Arménska, kde je tento koláčik jeden z najobľúbenejších.

15
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
3 PL
3 PL
100 g
1 ČL
600 g
Plnka:
1 ks
200 g
3 PL
4 PL
150 g
Poleva:
 posekaná




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny, ktoré patria do cesta okrem múky spolu vymiešame dáme na sporák a miešame kým sa zmes nezahustí. Postupne pridávame múku a zmes necháme vychladnúť. Cesto rozdelíme na 3 časti, každú časť dáme do rúry, položenú na papiere na pečenie a upečieme ich.

  2. 2

    Za ten čas pripravíme plnku. Salko si uvaríme 2 hodiny vopred. Maslo s cukrom vymiešame mixérom a pridáme vopred vychladené salko, vymiešame a pridáme kakao a koňak.

  3. 3

    Po upečení, pripravené cesto začneme vrstviť. Cesto, plnka, cesto, plnka, cesto a na vrchnú časť cesta vylejeme horúcu čokoládu. Rez necháme v pokoji 24 hod, následne ho pokrájame a môžeme degustovať.

Diskusia k receptu

jozka2
Kolacik vyzera velmi chutny,len toho cukru nie je privela?Salko je nehorazne sladke samo o sebe,
karina30
Nezdá sa to,ale cesto nie je príliš sladké tým pádom do plnky môže isť cukru aj viac :)
dara2112
Priprava cesta je trocha nejasná. Valká sa cesto alebo je redsie a roztiera sa?.aj mne sa toho cukru v plnke zda privela asi by som ho uplne vynechala. Je to asi obdoba marlenky móže to byt dobre
karina30
z cesta vznikne hmota,ktorú je potrebné vyvaľkať a áno je to obdoba marlenky :)
čo sa týka cukru,pri poslednom pečení som to odvážila a bolo to akurát :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia