Foto: karina30
Tento recept som si priniesla z Arménska, kde je tento koláčik jeden z najobľúbenejších.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny, ktoré patria do cesta okrem múky spolu vymiešame dáme na sporák a miešame kým sa zmes nezahustí. Postupne pridávame múku a zmes necháme vychladnúť. Cesto rozdelíme na 3 časti, každú časť dáme do rúry, položenú na papiere na pečenie a upečieme ich.
- 2
Za ten čas pripravíme plnku. Salko si uvaríme 2 hodiny vopred. Maslo s cukrom vymiešame mixérom a pridáme vopred vychladené salko, vymiešame a pridáme kakao a koňak.
- 3
Po upečení, pripravené cesto začneme vrstviť. Cesto, plnka, cesto, plnka, cesto a na vrchnú časť cesta vylejeme horúcu čokoládu. Rez necháme v pokoji 24 hod, následne ho pokrájame a môžeme degustovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čo sa týka cukru,pri poslednom pečení som to odvážila a bolo to akurát :)