Foto: nadasky
Tieto šišky robievala moja svokra, žiaden zázrak rýchle a chutné. Našim vnúčikom chutia, len sa tak zapráši po nich.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 95 °C
na 95 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka dat cukor a droždie nechat vybehnút kvások. Do vanglíka preosejeme múku, dáme žltka, soľ, cukor, olej a kvások a vymiesime cesto a nechame kysnút cca 30minút.
-
2
Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku a roztiahneme ho na hrúbku asi 2 cm. Povykrajujeme kolečka a dáme vysmážať do rozpáleneho oleja.
-
3
Vyťahujeme na tanier na ktorom máme servitku ktorá stiahne olej. Posypeme práškovým cukrom alebo dáme lekvár, penu podla chuti.
-
4
A dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu