Chtelnické fašiangové šišky

nadasky - fotkanadasky, 9. februára 2013
Chtelnické fašiangové šišky
Foto: nadasky

Tieto šišky robievala moja svokra, žiaden zázrak rýchle a chutné. Našim vnúčikom chutia, len sa tak zapráši po nich.

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 95 °C

Suroviny

1/2 kg
1/4 kg
2 ks
0,02 cl
1/2 kl
3 PL
1/2 dcl
1/5 l
 na vyprážanie
1 kocka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dat cukor a droždie nechat vybehnút kvások. Do vanglíka preosejeme múku, dáme žltka, soľ, cukor, olej a kvások a vymiesime cesto a nechame kysnút cca 30minút.

    Chtelnické fašiangové šišky - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku a roztiahneme ho na hrúbku asi 2 cm. Povykrajujeme kolečka a dáme vysmážať do rozpáleneho oleja.

    Chtelnické fašiangové šišky - obrázok 2
  3. 3

    Vyťahujeme na tanier na ktorom máme servitku ktorá stiahne olej. Posypeme práškovým cukrom alebo dáme lekvár, penu podla chuti.

    Chtelnické fašiangové šišky - obrázok 3
  4. 4

    A dobrú chuť!!!

    Chtelnické fašiangové šišky - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdenka1009
Konečne šišky ako robila moja mama, rovno z vanglíka lyžicou robila kôpky,trocha upravila,nechala podkysnúť a šup vysmažiť. Mala ich také pekné ako ty...odkladám do KK...A keď budem robiť šišky tak podľa tvojho receptu.
jjanosik
Sisky, mysky - ale preco Chtelnicke? Krasne su, len co je pravda. Zaiste chutia vynikajuco.
marienka44
@Nadasky , asi je v recepte chyba: v rozpise surovin je len 1 kl cukru a v texte sa spomina cukor dvakrat. Raz do kvasku a raz do muky. Tú 1 kl mam rozdelit na polovicu? Ja si myslim, ze chyba v rozpise este cukor aspon 1 PL do muky a 1 kl patri do kvasku. Mam pravdu? Prosim , oprav recept, 1 kl cukru je malo, myslim , celkove. :-)
marienka44
@Nadasky , prave sisky robim podla Tvojho receptu, ale 200 ml mlieka na to mnozstvo muky, ktore uvadzas, je zalostne málo. Musela som dat asi 500 ml. Zacinajuce gazdinky nemôzu podla Tvojho receptu postupovat, ak si nevedia dat rady sami. :-)
nadasky
No dobre, ja to robím už bez receptu,takže ked vidím že je málo tak pridám.A na posyp šišiek si určí každý sám čo si tam dá.
nadasky
Chtelnické preto lebo takto ich robila moja svokra s Chtelnice.