Broskyňový koláč fotorecept

eldina - fotkaeldina, 12. apríla 2013
Broskyňový koláč (fotorecept)
Foto: eldina

niečo fantastické...a to som ešte netušila, že toho bude toľko, že aj na tortu vystane..:) neviem, kde sa stala "chyba"..:)

60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Biele cesto:
7 ks
200 g
250 g
40 g
1 ČL
2 PL
1-2 ČL
Žlté cesto:
7 ks
2 ks
150 g
2 PL
130 g
1 ČL
1 PL
Plnka:
1 bal.
1 bal.
125 g alebo Hera
3-4 PL
1 bal.

Online leták

Postup

  1. 1

    Potrebujeme:/ tá hadká múka tam nemá byť, môj omyl/...:)..zdobenie je individuálne...a gramáž cukru si prispôsobte podľa seba...ako vidíte na obrázku-netreba veľa ingrediencií, ako by sa z rozpisu zdalo

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    trúbu predhriať na 170 °C...najprv začať žltým cestom-žĺtka a 2 vajcia dobre vymiešať s cukrom, pridať múku, olej a PDP zmiešaný s octom/extra/

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    biele cesto: vyšľahať z bielkov sneh, zľahka pridávať cukor, múku, škrob a nakoniec PDP zmiešaný s octom/extra/..

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na veľký plech dať papier na pečenie, naň dávať lyžicou biele cesto, posypať kávou

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zaliať žltým cesto.. na žlté cesto dať opäť biele kôpky, opäť môžte posypať kávou../tu som už zistila, že cesta je habadej a vytiahla som aj tortovú formu/..:)

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    piecť cca 30 minút na 170 °C, ked cesto začne hnednúť-pokryť papierom na pečenie..upečené cesto pozdĺžne prekrojiť../nezhorelo, tie fľaky sú káva/..:)

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    krém-tu by som poradila, aby ste začali najprv práve ním , lebo kým sa pečie koláč, už môže chladnúť/alebo ako ja-dala som ho chladiť do mrazničky/..:)

  8. 8

    broskyne zcediť /pokrájať a dať na bok/...šťavu doliať vodou, aby ste mali 500 ml tekutiny,v troche zmiešať Zlatý klas a dať variť../cukor pridajte podľa seba, kto má ako rád/...želatínu namočiť podľa návodu a nahriatu dať do horúceho uvareného pudingu...do vlažného pridať Heru, dobre vymiešať...

  9. 9

    prekrojený koláč pokropiť bud trochou šťavy alebo/ak si zabudnete odložiť, ako ja/mlieka, na dolný diel natrieť plnku, na ňu dať broskyne a prikryť druhým plátom biskvitu...

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    zdobila som : 200g mliečnej čokolády dať roztopiť s 125 g Hery+ 5 PL mlieka a 3 PL cukru, dobre vymiešať a vlažným zaliať koláč..posypať zvyškom broskýň..ako vidíte, mala som obrovský koláč a jednu tortu..:)

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    našťastie ide víkend, do pondelka z chladničky určite zmiznú..:)...komu sa recept páči, bud urobí veľa ako ja alebo nech pečie s kalkulačkou..:)...

  12. 12

    ešte prierez torty:

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    * z diskusie som sa dozvedela, že do bielkového cesta som mala dať 25g hrubej múky a nie 250g..preto-bud urobíte z 25O a máte veľa alebo z 25 a máte menej...:)

Diskusia k receptu

tetrisss
To vyzera uplne uzasne, mnam, len tu heru...preco nie maslo?
fialka49
Veru bude na nedeľu upečený, zaujal ma. Ďakujem, Eldina.
izabella929
broskyňové všetko milujem.-)to je tak prekrásne ovocie a zákusky z použitím tohoto ovocia musia byť fantastické.-)
dogagador
som sa chcela spytat, PDP + ocot, nie nahodou soda bicarbona + ocot???
jakamaka
Včera som ho urobila zo 4 vajec a z ringlotového kompótu... Vďaka za tip.. obvykle dávam želatínu len na vrch, ale takto ako krém je to tiež fajn.
Príjemnú nedeľu.
matulo82
@eldina nevieš kde sa stala chyba,ale ja viem do bielkového cesta si dala namiesto 25g múky,250g múky aj zato sa ti to bielkové cesto rozteká a nedrží tvar už sme ho robili viackrát takže viem že to je tak správne.
eldina
@matulo82 heurééééééka-pozrela som pôvodný recept a máš pravdu..:)
idem to doplniť do receptu..:)..aspoň už viem, že chyba bola vo mne..