Foto: eldina
niečo fantastické...a to som ešte netušila, že toho bude toľko, že aj na tortu vystane..:) neviem, kde sa stala "chyba"..:)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Biele cesto: | |
7 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
40 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1-2 ČL |
|
Žlté cesto: | |
7 ks |
|
2 ks |
|
150 g |
|
2 PL |
|
130 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
125 g alebo Hera |
|
3-4 PL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:/ tá hadká múka tam nemá byť, môj omyl/...:)..zdobenie je individuálne...a gramáž cukru si prispôsobte podľa seba...ako vidíte na obrázku-netreba veľa ingrediencií, ako by sa z rozpisu zdalo
-
2
trúbu predhriať na 170 °C...najprv začať žltým cestom-žĺtka a 2 vajcia dobre vymiešať s cukrom, pridať múku, olej a PDP zmiešaný s octom/extra/
-
3
biele cesto: vyšľahať z bielkov sneh, zľahka pridávať cukor, múku, škrob a nakoniec PDP zmiešaný s octom/extra/..
-
4
na veľký plech dať papier na pečenie, naň dávať lyžicou biele cesto, posypať kávou
-
5
a zaliať žltým cesto.. na žlté cesto dať opäť biele kôpky, opäť môžte posypať kávou../tu som už zistila, že cesta je habadej a vytiahla som aj tortovú formu/..:)
-
6
piecť cca 30 minút na 170 °C, ked cesto začne hnednúť-pokryť papierom na pečenie..upečené cesto pozdĺžne prekrojiť../nezhorelo, tie fľaky sú káva/..:)
-
7
krém-tu by som poradila, aby ste začali najprv práve ním , lebo kým sa pečie koláč, už môže chladnúť/alebo ako ja-dala som ho chladiť do mrazničky/..:)
- 8
broskyne zcediť /pokrájať a dať na bok/...šťavu doliať vodou, aby ste mali 500 ml tekutiny,v troche zmiešať Zlatý klas a dať variť../cukor pridajte podľa seba, kto má ako rád/...želatínu namočiť podľa návodu a nahriatu dať do horúceho uvareného pudingu...do vlažného pridať Heru, dobre vymiešať...
- 9
prekrojený koláč pokropiť bud trochou šťavy alebo/ak si zabudnete odložiť, ako ja/mlieka, na dolný diel natrieť plnku, na ňu dať broskyne a prikryť druhým plátom biskvitu...
- 10
zdobila som : 200g mliečnej čokolády dať roztopiť s 125 g Hery+ 5 PL mlieka a 3 PL cukru, dobre vymiešať a vlažným zaliať koláč..posypať zvyškom broskýň..ako vidíte, mala som obrovský koláč a jednu tortu..:)
- 11
našťastie ide víkend, do pondelka z chladničky určite zmiznú..:)...komu sa recept páči, bud urobí veľa ako ja alebo nech pečie s kalkulačkou..:)...
- 12
ešte prierez torty:
- 13
* z diskusie som sa dozvedela, že do bielkového cesta som mala dať 25g hrubej múky a nie 250g..preto-bud urobíte z 25O a máte veľa alebo z 25 a máte menej...:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
od @vavan ten je ozaj vynikajúci
a mal úspech... množstvo cesta na plech podľa surovín bolo akurát... :-)
Príjemnú nedeľu.
idem to doplniť do receptu..:)..aspoň už viem, že chyba bola vo mne..