Triola
Foto: alionka

Tento koláčik som videla v cukrárni v Maďarsku a veľmi sa mi páčil a chutil. Ja som ho robila po prvý krát a Zobraziť celý popisTento koláčik som videla v cukrárni v Maďarsku a veľmi sa mi páčil a chutil. Ja som ho robila po prvý krát a brala som to ako výzvu! Bol náročný na čas zručnosť. Kto rád pečie netradičné zákusky , môže to skúsiť. Dajte mi vedieť, ako vám to išlo.

35
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

10 ks
10 PL (do hmoty)
11 PL
5 PL
Plnka základná vanilková:
1 l
3 balíčky
500 g
400 g
Plnka malinová:
50 čl
podľa potreby
Plnka kakaová:
4 PL
Poleva čokoládová:
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z vajec, cukru, múky a oleja urobím cesto na rolády. Natriem hmotu na 4 plechy na papier na pečenie a dám postupne piecť na 190 C. Nechám ochladnúť. Pripravím si krém. Z mlieka a Zlatého klasu uvarím kašu, ktorú nechám vychladnúť. V mixéry dám vyšľahať maslo s cukrom a pridám do neho puding. Takto si urobím základný krém, ktorý rozdelím na tri rovnako veľké diely. Na malinový krém pridám sirup a farbivo a zašľahám. Do kakaového pridám kakao. Keď mám hotové krémy- naplním ich do 3 sáčkov zo špičkou.

    Triola  - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájam si rolády na menšie časti. Ja som zvolila max 10 cm šírku- pretože ak som urobila dlhšie, nepodarilo sa mi krémom naplniť roládku rovnomerne v celej dĺžke. Zoberiem si drevenú paličku cca 2, 7 cm priemer hrubú / manžel mi ju odrezal z rúčky na hrabliach / a natočím na paličku, pomáhala som si kancelársky papierom. Skúsila som aj iný , ale nešlo to tak dobre, šmýkalo sa mi to! Potom paličku vytiahnem a papier zagumičkujem v strede, aby sa mi neotvoril. Do takto si pripravenej roládky dám krém z jednej aj druhej strany, tak aby sa naplnil celý. Urobím si roládky zo všetkými troma krémami a

    Triola  - obrázok 2
  3. 3

    dám do chladničky odpočívať, pokiaľ krém nestuhne. Z posledného plátu si pripravím dve spodné podložky , ktoré potriem krémom. Na tieto pláty s krémom uložím roládky z každej plny . V strede ich spojím krémom. Celé opatrne ponatieram krémom a dám ešte stuhnúť.

    Triola  - obrázok 3
  4. 4

    Roztopím si čokoládu s Cerou a polejem rezy čokoládou . Mne vyšli z tejto dávky dva rezy cca po 30 cm. Kraje ktoré sa mi vystali som nechala na punčové guľky.

Diskusia k receptu

kukulienka71
pekne si sa pohrala,aj manžela zapojila:-)netradičné,u mňa s drobnými zmenami prijateľné. Šikovná!
jozka2
no,si ale sikulka taketo netradicne kolace mam tada a tvoj vyzera uzastne,5*****
ivav
vyzerá výborne, ale na môj vkus príliš krémový. Hnedá plnka nie je zrazená?
eviana
@aliionka , silno som na Teba hrdá rodáčka moja, že si takúto krásu zrobila... máš môj veľký obdiv, isto máš zlatú trpezlivosť... všetky hviezdy Ti zaň patria právom :) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia