Foto: jahodka6064
Moja dcéra zbožnuje jahody, tak som pre ňu vymyslela túto výbornú maškrtu.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Cesto: Do vody vložíme tuk, pridáme soľ a privedieme do varu. Naraz vsypeme múku za stáleho miešania, vypracujeme hladké cesto. Do mierne vychladnutého vmiešame ručným mixérom vajíčka. Ešte teplé vytláčame cez kuchársky miešok na plech vystlaný papierom na pečenie. /Nepripraviť si naraz viac plechov, lebo keď cesto stojí na plechu dlhšie, prilepí sa./ Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatohneda.
- 2
krém: 250g čerstvé jahody nakrájať na malé kúsky 1 sterilizované jahody aj so šťavou nakrájať 2 pudingy vanilkové oléé Dr. Oetker 500ml smotany na šľahanie 1 PL práškový cukor všetko dať do vysokej nádoby uzatvoriť dobre a riadne tým zatrepať a o chvíľu krém zhustne. 250ml smotany na šľahanie si vyšľaháme zvlášť odložíme zatial bokom.
- 3
Veterníky ešte teplé prestrihneme na polovicu po obvode , necháme vychladnúť a naplníme krémom a vyšlahanou šlahačkou. Prikryjeme vrchom veterníka a možme poliať punčovou polevou a necháme v chladničke schladiť3 hodiny. Chutia úžasne, prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu