Karfiolový nákyp

voz12 - fotkavoz12, 18. októbra 2010
Karfiolový nákyp
Foto: voz12

Karfiol často pripravujem v rôznej podobe. Naposledy som ho urobila zapečený s taveným syrom.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 100 °C

Suroviny

1 ks
4 ks
2 dl
140 g
10 cl
1 ks väčšia
1/2 kg mrazené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol varený v pare necháme vychladnútˇ.Potom ho rozmrvíme na menšie kúsky do misy.Petržlenovú vňatˇ, spolu s koreninami vmiešame do karfiolu.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibulˇku,pridáme mrazené huby a podusíme.Pridáme do karfiolu a premiešame.

    Karfiolový nákyp - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko a syr zmixujeme.Karfiolovú zmes vysypeme do rímskej misy a zalejeme vytvoreným nálevom. Dáme piectˇasi na 40 min.

    Karfiolový nákyp - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Zapekané

Diskusia k receptu

evanaaa
Robím podobne, občas nakrájam šunku , ale zalievam bešamelom,alebo len smotanou s rozmiešanými vajcami, posypem syrom. Dá sa robiť všelijako a vždy je dobrý.
evanaaa
Tak zajtra robím niečo podobné, menej diétne, karfiol, brokolica, údené mäso , syr, smotana - tiež zapečené.
danila
je to iste dobrota, dokonca to môžem aj pri delenej strave, ďakujem za tip
marienka44
Ved v recepte nie su spomenute vajicka, hoci v rozpise figuruju. Co s nimi? Do karfiolu alebo do zalievky?
voz12
ano,ospravedňujem sa , vajíčka,syr a mlieko zmixujem