
Cibuliačiky
Neviete čo so starším chlebom? A nebaví vás stále "len" klasika: chlieb vo vajci? Tak ja vám...

Makové rožteky
Zaujímavý starodávny recept z mojej zbierky, vhodný najmä pre tých čo majú radi mak :)

Tip na raňajkový šalát
Práve ho raňajkujem, tak využijem čas a podelím sa s vami :) pre mňa je kombinácia...

Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača
Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť....

Hubové hašé
Očistené a pokrájané huby dusíme na masle s rascou domäkka. Žemle pokrájame na plátky, zalejeme...

Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

Dvojfarebný marhuľovo-orechový koláč
Receptík získaný od babičky, vhodný k čajíku alebo k nedeľnému mašktreniu :-)

Huby a kuracie prsia s bylinkami
Takže tu idem použiť ten osamotený kozák a malé václavky

Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi
Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...

Zemiaková polievka s pečeným cesnakom a slaninou
Konečne som našla cesnakovú polievku bez vegety:)

Sladký camembert
Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi...

Slaný koláč s tekvicou a so slaninkou
Čo iné by sme si mohli počas pestrofarebnej jesene pripraviť, ak nie pochúťku z tekvice. Upečte si s nami lahodný tekvicový koláč so slaninkou....

Vánočka pro ty, co ji neumí zaplést
Recept je od mé kamarádky Rebeky. Mám její souhlas ji sem uveřejnit a je fakt super,...

Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/
veľmi jednoduché a hlavne veľa!... :)

Cuketový koláč
Je to veľmi jednoduchy recept. Robím ho, ked je sezona cukety. Všetky suroviny stači zmiešať v...

Sviatočná ryba
Kedysi po revolúcii som si kúpila krásnu, kuchársku knihu, čo strana to farebné obrázky lahodiace...

Zapekaná cuketa s fašírkovou plackou
Dobrý sused mi dal veľkú cuketu, čo s ňou? Nezvyknem také veľké kupovať, ale som ju využila...

Cestovinové timballo
Toto timballo je cestovina zapecena v listkovom ceste. Cetovina je ochutena omackou z besamelu, hribov, sunkou, mozzarellou...

Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

Kakaové úliky s krémom
Zmiešame suroviny na základné cesto a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30...

Lístkové trubičky s morčacím mäsom
Rada experimentujem, vymýšľam, tvorím v kuchyni... tento recept je jedným z nich :))

Pečený batátik s ľahkým dressingom
Prvýkrát, ale určite nie posledný :-) Konečne som vyskúšala, ako chutí sladký zemiak a...

Jesenný vrstvený šalát s kurčaťom
Oficiálne už máme teda jeseň. Môžeme ju privítať aj takto chutne. Šalátik sa dá navrstviť...

Kurča na cesnaku
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme do zlata na slanine. Potom preložíme do nádoby na...

Syrovo-cesnaková nátierka
Veľa syra a veľa cesnaku, to je tajomstvo tejto nátierky. Pozor, neodporúčam na romantickú...

Perníkovo-kokosové guľky bez lepku
Určite poznáte v cukrárňach často predávané kokosové guľky. My sme pre vás dnes pripravili ich bezlepkovú...