Sladký camembert

sandraviglasova - fotkasandraviglasova, 19. mája 2014

Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi šmakuje ale viac :-)

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g




Postup

  1. 1

    Syr prekrojíme na dve polky, aby sme mali dve kolieska. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Potrieme medom. Ja dávam tak do stredu, pretože sa aj tak roztečie.

  3. 3

    Rúru vyhrievame len zvrchu ("grill"). Keď je vyhriata, vložím do nej syr a zapekám 10 minút.

  4. 4

    Kým sa pripravuje syr, premyjem si rukolu, pokvapkám olivovým olejom a premiešam so slnečnicovými alebo sezamovými semienkami.

  5. 5

    Hotový syr uložím na tanier, vedľa neho šupnem šalát a podávam s chlebom. Zapíjame ako inak pivom :-) Tak nech Vám chutí :-)

Diskusia k receptu

kukulienka71
Takto to je delikatesa, som si istá! Dnešný deň je plný prekvapení: camembert nasladko, orechový slimák naslano...zmena je život:-)
havino
pekný recept, robievam od @enerrgizer s medom a chilli, výborný, ukladám si aj tvoj, zvyknem, ako predjedlo podávať pri rodinnom spoločnom obede
elixir
Ach, mňam, robila som už podobné, veľmi nám chutilo, skúsim aj takto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia