
Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...

Mäsové guľky s kyslou kapustou
Mäso zomelieme a premiešame s ryžou uvarenou do polomäkka a vajcom. Dochutíme soľou a korením. Na polovici...

Gemerské guľky
Polovicu zo zemiakov uvaríme a potom aj uvarené aj neuvarené zemiaky postrúhame. Mäso pomelieme

Torta Lesný mach
Mali sme malú rodinnú oslavu a požiadavka bola niečo nové, čo som ešte nepiekla na oslavu,...

Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...

Grízkový koch
Tento recept je výnimočný. V širokom okolí ho nikto nepozná. Pochádza z môjho detstva -...

Mandľovo - karamelové rezy
Žĺtka oddelíme od bielkov a s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame vodu.

Syrové žemle
Tieto žemličky si pekávame ako prílohu ku kyslým polievkam alebo nátierkam, jednoduché a chutné.

Čokoládové pokušenie
Túto lahodnú sýtu francúzsku špecialitu si doma môžete pripraviť ľahšie než sa zdá :)

Oblíž si prst
Cukor vyšľaháme do peny spolu so žĺtkami a postupne pridávame horúcu vodu. Do zmesi pridáme múku,...

Zelerová polievka lásky
Tento recept som našla na internete a vyskúšala. Je výborný a pretože sa blíži máj...

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...

Vianočné venčeky
Vianoce sú za dverami a ja keď mám troška času, pripravujem, vymýšľam. Ponúkam venčeky,...

Syrový šalát
Syr a diétnu salámu nastúhame. Cibuľu, vajíčka uvarené na tvrdo nakrájame pridáme moravanku ( alebo...

Rukolový šalát s praženými mandľami
Chuťovo vyborný a výrazný šalátik, nenáročný na prípravu a suroviny.

Kačacie prsičká na brusniciach
hoci sme zvyknutí piecť kačku celú, tentokrát sme sa rozhodli pre sladký kačací recept... pripomína nám...

Pečené bylinkové zemiaky
Naša oblúbená príloha... Veľmi jednoduchý a rýchly recept...

Lekvárový koláč zo škvarkového cesta
Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.

Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...

Bruscetta s paradajkami
Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa...

Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...

Čokoládové cookies
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a vyšľaháme ho mixérom. Pridáme hnedý a vanilkový cukor, ...

Bryndzové halušky so steakom a chrumkavou cibuľou
Ak pozorne sledujete Varechu, možno vám neušla reportáž z marca minulého roka s p. Mariánom...