Citrónové rezy

petka33 - bez fotkypetka33, 16. februára 2012

Výborný, ja sa ho neviem dojesť a je ho veľa po narezaní.

Suroviny

Cesto:
200 g
250 g
1
1pl  nemusí
1
500 g
Plnka :
3pl
200 g
250 g
3 dcl




Postup

  1. 1

    cesto: Zo surovín zahniesť cesto, rozdeliť na 4 časti. Po dve a dve časti spolu upiecť, zlepené džemom. t. j. vzniknú nám dva pláty.

  2. 2

    plnka: Uvaríme 3dcl mlieka s 3 lyžicami múky. Osobitne vymiešame 200g masla s 250g cukru. Pridáme kôru a šťavu z citróna, každý podľa chuti, ja robím kyslejší, je to lepšie.(1-2 citróny). Zmiešame s uvareným krémom. Naplníme pláty a navrch dáme polevu.

Diskusia k receptu

sovka62
Neviem, či som dobre pochopila. Dva a dva pláty máme zlepené džemom, teda dva poschodové pláty. A ako naplníme? Dáme plnku na jeden dvojitý plát a prikryjeme druhým? Alebo sa pláty ešte krájajú? Skús doplniť, mžno nás bude viac, ktorým to nebude jasné.
matata1
@sovka62 ja som to pochopila tak, že 1/4 cesta vyvaľkať, potrieť džemom a zakryť druhou 1/4 cesta a upiecť. To isté urobiť s ostávajúcimi dvoma 1/4 a tak vlastne vzniknú 2 pláty, ktoré sa po upečení natrú citrónovou plnkou. @petka33 mýlim sa, či nie? Receptík sa mi páči, nože dovysvetľuj nám to.
tothka
Ja som to pochopila presne tak ako @matata1 , upiecť džemom naplnené pláty a potom ich naplniť plnkou. Zákusok môže byť dobrý, príležitostne ho vyskúšam. Škoda, že nie je foto koláčika.
evanaaa
Aj aj si myslím, že surové potrieť apotom zlepené po dvoch piecť. Ale asi by sa mali tenko vyvaľkať, lebo hrubé by nebolo dobré, no, neviem, je to len moja prdstavy. Je to trochu nezvyčajné, natrieť takéto, nie biskvitové cesto krémovou plnkou, no môže byť dobré, @petka33 si to chváli.
hubata
Je to trošku nejasné, ale môžme asi urobiť i tak i tak. Nebola by lepšia poleva citrónová keď je koláčik kyslejší? Nebije sa s tou čokoládovou chuťou? Mne osobne by tam pasovala citrónová poleva.
jeka
I mne tam pasuje citr.poleva,ked kyslý tak nech je kyslý.Ukladám a dakujem.
3sandra3
Mňam,,, to vyzerá byť riadna fajnotka,,, milujem koláče s džemom,,, a toto musí byť fakt vynikajúce.... zajtra vyskúšam
evanaaa
@hubata , vidíš, to som aj ja chcela napísať, čokoláda sa mi tam tiež nehodí, ale kto ako chce. Tá citrónová tam viacej ide.
joel
skuste s tou čokoladovou polevou, hoci sa nezda, ale ozaj tam ide ako našitá, je to veľmi dobrý kolač, dnes odskúšaný
petka33
presne tak, mame 4 platy a potrebujeme 2, takza si ich zlepime lekvarom1+1 a 1+1 . ked mame upecene lekvarove platy uz ich len naplnime kremom, ako klasicky kolac
petka33
a s tou coko polevou nemajte strach, podla mna je to ovela lepsie ako s citronovou, ale kludne mozte dat aj citronovu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia