Pohánková bábovka s jablkami
Foto: mary81
Bezlepková bábovka, chutná a vláčna :)
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g ošúpané |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL nastrúhaná |
|
1/2 ČL |
|
z 1/2 citróna |
|
80 g (alebo hrozienka) |
|
80 g |
|
100 g |
|
300 g |
|
40 g |
|
štipka |
|
2 ČL kopcovité |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Zltky zmiesame s cukrom, pridame najemno nastruhane jablka, olej a citronovu stavu.
- 2
Muku zmiesame so skrobom, skoricou, citronovou korou, vanilkovym cukrom, solou, kypriacim praskom, brusnicami a posekanymi orechami. Do tejto zmesi pridame zmiesane mokre ingrediencie a nakoniec vmiesame sneh vyslahany z bielkov.
- 3
Vylejeme do vymastenej formy vysypanej kokosom.
- 4
Pecieme pri 180 stupnoch 35-40 min.
- 5
Nechame 10 min vychladnut, az potom vyklopime. Dobru chut:)
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páči sa mi aj Tvoja verzia s jablkom, takže nabudúce príde rad na ňu.