Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 6. augusta 2009
Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré
60 minút
príprava

Suroviny

75 g
20 g
50 g
25 g
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď suroviny - mliečnu s 20 g smotany a horkú s 25 g smotany). Nalejeme do formy postupne za sebou. Nalejeme a necháme vychladnúť prvú vrstvu. Následne nalejeme ďalšiu a postup opakujeme.

  2. 2

    Príprava pyré: jablká uvaríme domäkka, rozmixujeme. Podľa chuti pridáme cukor, vanilkový struk (prip. vanilkový cukor) a šťavu z 2 citrónov - tak, aby sme zachovali tuhú konzistenciu pyré.

  3. 3

    Ľadovú terinu po stuhnutí nakrájame na kúsky a ozdobíme jablkovým pyré podľa fantázie.

  4. 4

    Náš tip: Pri príprave tohto dezertu treba použiť kvalitnú čokoládu s vyšším percentuálnym obsahom kakaa.

Diskusia k receptu

honestka
aj ten karamelovy kruzok vyzera lakavo, moze to byt mnamka, zrejme vyskusame...
marula
Výborne to vyzerá, pán šéfkuchár. A ten biely pas v terine?
Ako sa robí ten krúžok?
helca103
vypadá to úžasne , zaujimalo by ma ako sa robi ten krúžok ,@marula to biele v strede je biela čokoláda ako som sa dočitala v postupe bod č.1
helca103
je tam síce napísaná mliečna čokoláda ale podla mňa je to biela.... môj názor




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia