
Medovníkový adventný kalendár
Adventný kalendár z dobrého medovníkového cesta je čarovná dekorácia zložená z množstva drobných sladkostí, ktoré vás...

Pohánkový pohár pre milovníkov zdravia
Pohánka môže byť nielen zdravá, ale zahnať aj našu chuť na sladké. V takejto podobe...

Pečené jablká s bylinkovou plnkou
Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu....

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

Ryba z treného maslového cesta s tymianom
Na Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne...

Chlebový dezert bez lepku s čokoládovým fondánom
Pripravte si dnes tento netradičný chlebový dezert bez lepku. Zero waste – alebo bezodpadové recepty my máme veľmi radi....

Bezlepkový orechový koláč
Jednoduchý nenáročný dezert s bohatou orechovou chuťou – ideálny k rannej káve alebo popoludňajšiemu čaju.

Palacinková torta s tromi plnkami
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. Z cesta pečieme na panvici palacinky do zlatista z oboch...

Paradajkový šalát s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je sezónna záležitosť, ktorá dlho netrvá. Preto ho treba využiť, kým nezačne...

Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Jogurtový pohár s ľanovými semienkami
Ľanové semienka nemusia byť postrachom v kuchyni. Dajú sa využiť tak, že aj ich odporcovia...

Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi
Tento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu....

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Hrnčeková bábovka
Zo žĺtkov a kryštálového cukru vyšľaháme penu do hladka najlepšie bez kryštálikov cukru. Do bielkov pridáme...

Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

Minimafinky z vianočných zvyškov bez lepku
Po sviatkoch nám mnohým ostali určite koláčiky, ktoré možno trochu obschli alebo ktoré už nikto nechce jesť. Ale hádam ich nevyhodíme?...

Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

Kuracie prsia s mrkvou a hráškom
Na troche oleja jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané kuracie prsia (poprípade iné...

Domáca granola moderátorky Lucie Hlaváčkovej
Pečená granola, ideálna do mlieka či jogurtu, alebo ako zdravé chrumkanie....

Slané muffiny
Vajcia vyšľaháme do penista. Pridáme jogurt, olej, múku s práškom do pečiva a premiešame...

Banánové lievance
Banány rozmixujeme alebo dobre rozpučíme vidličkou. Pridáme ovsené vločky, proteín a škoricu. Nakoniec vmiešame...

Rizoto s jahodami a vínom cava
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané...

Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Tekvicovo-batatová polievka
Krémová polievka nie každému vyhovuje. Ale tí, ktorí ju majú radi, si prídu na...

Malinovo-karamelové datle
Jednoduchá, zdravšia a chutná maškrta. Ďalší z mojich tzv. recyklačných receptov....

Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.

Datľovo-čokoládový krém s bezlepkovými sušienkami
Čakáte hostí a nemáte čas na prípravu pohostenia? Máme pre vás rýchle, jednoduché a hlavne chutné riešenie....

Grilované ovocie s medom a chrumkavými sušienkami
Grilované ovocie chutí skvelo s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.