Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...
Rybací krém s mušľami
Nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na oleji. Zalejeme vývarom a vínom, povaríme a prilejeme smotanu....
Polievka mišmaš, ale celkom chutná...
Robila som kuraciu roládu a zvýšili kosti. V troche vody som vyvarila, prihodila nové korenie, MČK,...
Voňavé medové muffiny bez lepku
Keď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie...
Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...
Pažítková nátierka z tofu
Svieža krémová pomazánka, plná bielkovín, hotová za pár minút....
Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.
Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a...
Plnená hruška na smotane
V tomto recepte budem odporovať tvrdeniu "nemiešaj hrušky s jablkami", keďže práve to som urobil a...
Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...
Panna cotta v malinovej omáčke
Nie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma chytilo za srdce. Dá sa s nimi krásne pohrať, pracovať s farbami,...
Zapečené kakaové palacinky
Z mlieka, žĺtkov, múky, soli, kakaa a cukru ušľaháme cesto na palacinky...
Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)
Košíčky so špenátom a s marinovaným tofu
Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme špenát, soľ a podusíme domäkka.
Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi
Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez...
Celozrnné žemle
Ahojte maškrtnici. Posielam sľubene žemle. Dúfam že vyskúšate a budú chutiť. Tento recept som dostala už dávno...
Expresný naan
Verzatilná príloha nielen k indickým jedlám. Naan chlebíky hotové do 10 minút, bez kysnutia, ...
Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke
Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame...
Karé s bylinkami na víne
Vytiahla som z mrazničky mäsko, ešte som netušila, čo to je. To je tak,...
Korenené mäsové placky s crazy šalátom
Po dlhej dobe som išiel niečo uvariť, tak som chcel, aby to bolo niečo špeciálne....
Rajské ráno
Prečo rajské? To zistíte hneď podľa jednej ingrediencie... Opäť moja obľúbená kombinácia ovsenej kaše, v...
Extra kurča s orechovou plnkou
Kurča opláchneme, osušíme a položíme na chrbát. Celý povrch rovnomerne posypeme korením na pečené kurča a...