Rebarborové trojuholníky s mandľovou posýpkou

Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
Rebarborové trojuholníky s mandľovou posýpkou
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
125 g
250 g
5 g
Plnka:
1 kg
6-7 PL
Posýpka:
100 g
100 g
50 g
150 g




Postup

  1. 1

    Zo zmäknutého masla, cukru, vajíčka, múky a prášku do pečiva vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny odpočinúť v chladničke.

  2. 2

    Medzitým vo vriacej vode s vanilkovým cukrom krátko povaríme rebarboru, scedíme ju a necháme vychladnúť. Z masla, cukru, zomletých mandlí a polohrubej múky zarobíme posýpku.

  3. 3

    Odležané cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a preložíme na pekáč. Na cesto rozdelíme rebarboru, posypeme posýpkou a pečieme pri 170 °C.

Diskusia k receptu

havino
vdačný koláč, pečiem podobne v každom ročnom období, s rôznym ovocím a aj mandle do posýpky dosť často




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia