Rebarborové trojuholníky s mandľovou posýpkou
Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zo zmäknutého masla, cukru, vajíčka, múky a prášku do pečiva vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny odpočinúť v chladničke.
- 2
Medzitým vo vriacej vode s vanilkovým cukrom krátko povaríme rebarboru, scedíme ju a necháme vychladnúť. Z masla, cukru, zomletých mandlí a polohrubej múky zarobíme posýpku.
- 3
Odležané cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a preložíme na pekáč. Na cesto rozdelíme rebarboru, posypeme posýpkou a pečieme pri 170 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu