
Vianočný šalát zo sladkých zemiakov
Chutí rovnako výborne ako ten klasický zemiakový, tak ho tento rok na sviatky vyskúšajte!

Vanilkový cupcake s pivným krémom
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, so žĺtkami a s dužinou z vanilkového struku. Pridáme múku,...

Bezlepkové šamrole
Lístkovo-pľundrové cesto a jemná snehová plnka. Nechcete sladkú verziu? Šamrole si naplňte napríklad syrovo-šunkovou plnkou.

Môj kváskový špaldový chlieb pečený vo forme
Prípravu štartéra spravíme 3-4 h pred miesením cesta (podľa teploty v miestnosti). Vymiesenie cesta: Do stredne veľkej misy...

Jednoduchý koláčik
Do dvoch mís dáme múku a cukor. Žĺtka oddelíme od bielok. Bielka dáme do misy...

Bezlepková dvojfarebná bublanina s jahodami
Bublanina je skvelý a rýchly nápad, ako spotrebovať ovocie, ktorého máte veľa v záhradke alebo...

Uhorkovo-paradajková omáčka
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....

Mäsové knedličky v omáčke
aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...

Hus na poľský spôsob
Tento recept som získal pri mojej pracovnej ceste v Poľsku od pani domácej čo som bol ubytovaný....

Sardinkový koláč
Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...

Cuketová omáčka k cestovinovému šalátu
Môj drahý ľúbi cestovinový šalát so zeleninkou a kúskom mäska, ale vždy mu bol suchý a...

Klobása v cuketovom opasku
Umytú osušenú cuketu nakrájame na 6cm opasky, z ktorých vydlabeme jadrá...

Pečená zelenina s rybou
Zelenina a ryba sú výbornou kombináciou. V letných horúčavách dodajú telu to, čo potrebuje, a nezaťažia ho....

Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu...

Bok choy ako príloha
Trvalo mi dlho, než som si zvykol na zeleninové prílohy a nahradil ich za cestoviny, zemiaky a ryžu....

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota
Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

Rizoto à la Carbonara
Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku....

Šampiňóny v bielom
Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.

Raw ochutený puding
Rastlinné mlieko si môžeme buď kúpiť už hotové alebo vyrobiť vlastné. Odporúčam druhú možnosť. V...

Jogurtovo-syrová nátierka
Vymiešame dohladka kozí syr s gréckym jogurtom a nakoniec pridáme cibuľku. Množstvo cca na 2 krajce...

Jablkové rezy z tvarohového cesta
Recept mám zo staršieho čísla časopisu Život a u nás je obľúbený, preto si ho...

Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...

Toasty na katalánsky spôsob
Jednoduchá príprava a super pochúťka :) Vhodné na raňajky, ale i večeru.