Čučoriedková torta
Čučoriedková torta

Čučoriedková mousse torta

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 09:51

Trošku náročnejší, ale stále zvládnuteľný recept. Výsledok určite ocení každý, kto ju ochutná.

10-14
porcií
80 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpusy:
2 ks (veľkosť L)
135 g
1/2 ČL
110 g
1 ČL
60 g
60 g
Mousse z bielej čokolády:
180 g
145+200 g (DeLuxe)
1/2 PL
2 PL studená
Čučoriedkový mousse:
300 g (čerstvé/mrazené)
70 g
2 PL
1/2 PL
2 PL studená
300 g (DeLuxe)
Zdobenie:
80 g (DeLuxe)
1/4 ČL



Postup

  1. 1

    Rúru predhrejte na 180 °C a dve tortové formy s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie.

  2. 2

    Korpusy: V mise vymiešajte vajcia s cukrom, soľou a vanilkou. Pridajte olej, potom múku a kakao. Rozdeľte cesto do pripravených foriem. Cesta bude pomenej, ale tak to má byť. Korpusy majú byť len tenučké.

  3. 3

    Pečte 10-12 minút v predhriatej rúre a po upečení nechajte úplne vychladnúť. Korpusy budú ploské, konzistenciou ako brownie - tak je to správne.

  4. 4

    Pripravte čučoriedkovú omáčku tak, že v hrnci si zmiešajte čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu. Varíme, kým omáčka nezhustne. Rozmixujeme buď v mixéri na smoothie alebo tyčovým mixérom a necháme úplne vychladnúť.

  5. 5

    Mousse z bielej čokolády: Rozpustite bielu čokoládu s 145 g smotany vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Želatínu namočte do studenej vody, nechajte 10 minút napučať a následne zohrejte, rozpustite. Želatínu pridajte do vychladnutej čokolády. Vlejte zmes do vyšľahanej smotany (200 g) a zmiešajte na penu.

  6. 6

    Na prvú vrstvu korpusu naneste bielu čokoládovú penu, zamrazte/ dajte do chladničky na 20-30 minút.

  7. 7

    Pripravte čučoriedkovú penu podobne a to tak, že opäť vo vode rozpustite napučanú želatínu, zmiešajte s čučoriedkovou omáčkou a šľahačkou.

  8. 8

    Pridajte druhú vrstvu korpusu, pokryte čučoriedkovou penou a dajte do chladničky na 4-6 hodín.

  9. 9

    Ozdobte šľahačkou, vanilkou a čerstvými čučoriedkami.

  10. 10

    Tip: Do formy si môžete vložiť po obvode acetátovú fóliu, aby ste potom tortu nemuseli vyrezávať a obruč sa vám ľahšie otvárala.

Diskusia k receptu