Čučoriedková mousse torta
Trošku náročnejší, ale stále zvládnuteľný recept. Výsledok určite ocení každý, kto ju ochutná.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpusy: | |
2 ks (veľkosť L) |
|
135 g |
|
1/2 ČL |
|
110 g |
|
1 ČL |
|
60 g |
|
60 g |
|
Mousse z bielej čokolády: | |
180 g |
|
145+200 g (DeLuxe) |
|
1/2 PL |
|
2 PL studená |
|
Čučoriedkový mousse: | |
300 g (čerstvé/mrazené) |
|
70 g |
|
2 PL |
|
1/2 PL |
|
2 PL studená |
|
300 g (DeLuxe) |
|
Zdobenie: | |
80 g (DeLuxe) |
|
1/4 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejte na 180 °C a dve tortové formy s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie.
- 2
Korpusy: V mise vymiešajte vajcia s cukrom, soľou a vanilkou. Pridajte olej, potom múku a kakao. Rozdeľte cesto do pripravených foriem. Cesta bude pomenej, ale tak to má byť. Korpusy majú byť len tenučké.
- 3
Pečte 10-12 minút v predhriatej rúre a po upečení nechajte úplne vychladnúť. Korpusy budú ploské, konzistenciou ako brownie - tak je to správne.
- 4
Pripravte čučoriedkovú omáčku tak, že v hrnci si zmiešajte čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu. Varíme, kým omáčka nezhustne. Rozmixujeme buď v mixéri na smoothie alebo tyčovým mixérom a necháme úplne vychladnúť.
- 5
Mousse z bielej čokolády: Rozpustite bielu čokoládu s 145 g smotany vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Želatínu namočte do studenej vody, nechajte 10 minút napučať a následne zohrejte, rozpustite. Želatínu pridajte do vychladnutej čokolády. Vlejte zmes do vyšľahanej smotany (200 g) a zmiešajte na penu.
- 6
Na prvú vrstvu korpusu naneste bielu čokoládovú penu, zamrazte/ dajte do chladničky na 20-30 minút.
- 7
Pripravte čučoriedkovú penu podobne a to tak, že opäť vo vode rozpustite napučanú želatínu, zmiešajte s čučoriedkovou omáčkou a šľahačkou.
- 8
Pridajte druhú vrstvu korpusu, pokryte čučoriedkovou penou a dajte do chladničky na 4-6 hodín.
- 9
Ozdobte šľahačkou, vanilkou a čerstvými čučoriedkami.
- 10
Tip: Do formy si môžete vložiť po obvode acetátovú fóliu, aby ste potom tortu nemuseli vyrezávať a obruč sa vám ľahšie otvárala.
Tiež Čučoriedková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu