Kefírový koláč pečený vo forme na srnčí chrbát
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 15:00
mesačník Varecha, dnes 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Keď budete popíjať kefír, vyskúšajte vliať jeden pohárik do cesta na koláč. Bude rovnako svieži ako kefír samotný.
16
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Hrozienka nasypeme do misky, zalejeme horúcou vodou a necháme napučať.
- 2
Do misy vlejeme kefír, pridáme cukor, med a vajcia a dôkladne premiešame. K zmesi preosejeme múku so sódou bikarbónou. Prisypeme nastrúhanú citrónovú kôru, vlejeme olej a premiešame. Hrozienka scedíme a primiešame do cesta.
- 3
Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 45–50 minút. Koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť na mriežke. Potom ho vyberieme z formy a krájame na porcie.
Tiež kefírový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu