Kefírový koláč
Kefírový koláč

Kefírový koláč pečený vo forme na srnčí chrbát

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 15:00
Kefírový koláč pečený vo forme na srnčí chrbát
Foto: Kulinární studio MAFRA

Keď budete popíjať kefír, vyskúšajte vliať jeden pohárik do cesta na koláč. Bude rovnako svieži ako kefír samotný.

16
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

400 ml
200 g
1 PL
3 ks
2 PL
400 g
2 ČL
z 1 citróna
100 ml




Postup

  1. 1

    Hrozienka nasypeme do misky, zalejeme horúcou vodou a necháme napučať.

  2. 2

    Do misy vlejeme kefír, pridáme cukor, med a vajcia a dôkladne premiešame. K zmesi preosejeme múku so sódou bikarbónou. Prisypeme nastrúhanú citrónovú kôru, vlejeme olej a premiešame. Hrozienka scedíme a primiešame do cesta.

  3. 3

    Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 45–50 minút. Koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť na mriežke. Potom ho vyberieme z formy a krájame na porcie.

Diskusia k receptu