
Jahodový krém s tvarohom
Do horúceho mlieka pridáme kryštálový cukor, semienka z vanilkového struku, nakrájané jahody a varíme asi...

Praclíkové guľky s čoko krémom
Praclíky rozdrvíme v sekáčiku. Ak práve nemáte praclíky, môžete použiť tyčinky alebo niečo iné. Pridáme...

Plnené šampiňóny
Recept som si vymyslela sama, podla svojho gusta. Je to veľmi chutné jedlo a doba prípravy...

Žihľavová praženica
Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...

Dia lenivé pirôžky so špaldovou múkou
Tvaroh rozmiešame spolu so žĺtkom a soľou. V ďalšej miske vyšľaháme z bielka tuhý sneh, ...

Černicové tvarohovo-šľahačkové tortičky
Tento recept som si vymyslela sama... mala som myšlienku ako urobiť malé tortičky z piškótového cesta tak,...

Pizza vafle
Úžasný nápad ako využiť pizzové cesto inak, než na prípravu klasickej obloženej pizze. Chrumkavé vafle...

Išelské koláčiky (kolieska)
Za tieto úžasné kolieska vám ručím. Celá rodina si prsty oblizovala, odporúčam robiť hneď z dvojitej dávky, lebo zmiznú len taký fukot....

Zalejvanda
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 250 ml osolenej vody. Po 5...

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou
Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

Vláčny zemiakový chlieb s bylinkami
Voňavý bylinkový chlebík, z ktorého si každý môže odtrhnúť svoj malý hebký kúsok.

Pstruh v čili košeli
V sobotu sme čakali návštevu a zistil som, že nemáme nič čo by sa dalo podávať...

Farfalle s tuniakovo-rajčinovou omáčkou
Rada robím recepty, ktoré nevyžadujú dlhú úpravu a ešte sú aj vynikajúce. Medzi také patrí aj...

Melónový košík
Tiež je vám teplo a nechutí vám jesť? A čo sa tak schladiť melónovým košíkom?

Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

Štipľavá pochutina
Túto pochutinu pripravujem v jeseni, keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok...

Jahňací hrebienok so zeleninou na víne
Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Potom...

Zázvorové zajačiky s kráľovskou glazúrou
Drobné pečivo s dokonalou bielkovou polevou, ktorú môžete dotvárať rôznymi cukrárskymi farbami a vytvoriť tak...

Proteínové kokosové minipalacinky
Do misky dáme najprv sypké suroviny (múka, prášok do pečiva, kokos). Následne pridáme vajce,...

Špagetové mäsko
po dlhšom čase zas pridávam receptík tak dúfam že vám bude chutiť varecháči :)

Kalerábový šalát
Jarné kaleráby sú veľmi vďačnou zeleninou na šaláty. Vyskúšajte tento, troška iný, šalát.