Denné chody (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Kakaové korpusy a plnky z rôznych druhov Kakaa Liana

Torty

Kakao sa získava z kakaových bôbov a je známe svojou bohatou chuťou. Používa sa v rôznych jedlách a nápojoch, pretože ich dokáže vhodne ochutiť a zafarbiť....

prazdny

Hriešna torta

Torty

Pečená na chate, takže sa ospravedlňujem za menej kvalitnú fotku :)

prazdny

Vitamínové potěšení

Bezmäsité jedlá

Tak tenhle salát není ničím moc zvláštní , jen je tam udělaný trošku jiný dresink . Když...

prazdny

Kuracie špízy so šafranovou ryžou

Kuracie mäso

Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže....

prazdny

Pele mele :-)

Bravčové mäso

Na tento recept neuvádzam množstvá, nakoľko to záleží od počtu rožkov, alebo od toho koľko jedákov to...

prazdny

Broskyňovo-tvarohový koláč s orieškami navrchu

Koláče

Dobrý koláčik, ľahučký, vďaka orieškom chutí chrumkavo....

prazdny

Zlaté Lotus guľky

Dezerty

Luxusné vianočné výborné guľky s obľúbených Lotus sušienok.

prazdny

Slaný závin

Bezmäsité jedlá

Recept pochádza z časopisu z roku 1994.

prazdny

Zapekané Mňam

Bravčové mäso

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Karfiol a brokolicu/kto nemá rád brokolicu, dá viac karfiolu/ natrháme na...

prazdny

Italská polévka z pečených paprik a rajčat

Bezmäsité jedlá

Pečená paprika spolu s rajčaty dodá polévce lahodnou chuť. Moje recepty a ostatní fotografie najdete na...

prazdny

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi

Hlavné jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

prazdny

Pirohy z Kamenice nad Cirochou

Dezerty

Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod. boli na stole...

prazdny

Špaldový chlebík

Chlieb

Voňavučký a veľmi dobrý.

prazdny

Roláda s pečienkou a medvedím cesnakom

Hlavné jedlá

Cibuľu urestujeme na troške oleja, pridáme pečienku a dusíme domäkka. Na konci pridáme soľ, ...

prazdny

Šunkové závitky s uhorkou

Bravčové mäso

Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozpolíme. Lyžicou odstránime semienka a potom ju ešte raz...

prazdny

Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne

Predjedlá

Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....

prazdny

Slivkový koláč pre Lady Ann

Koláče

Zo pár razy som pre moju milovanú, múdru a pracovitú babičku „Lady Ann“ navaril, za...

prazdny

Chlebík s feta syrom a čiernymi olivami

Chlieb

Z muky, vody, drozdia, soly, olivoveho oleja a cukru vypracujeme cesto. Pred...

prazdny

Zapečené kakaové palacinky

Dezerty

Z mlieka, žĺtkov, múky, soli, kakaa a cukru ušľaháme cesto na palacinky...

prazdny

Ryžový nákyp s ríbezľovým sirupom

Bezmäsité jedlá

Ryžu umyjeme a dáme variť do vody s troškou soli, trochu povaríme a dáme dusiť do rúry,...

prazdny

Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou

Cestoviny

Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme....

prazdny

Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Hlavné jedlá

Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...

prazdny

Kukuričná kaša s medom a ovocím

Raňajky

Na dochutenie tejto kaše môžete použiť akékoľvek čerstvé bobuľové ovocie.

prazdny

Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami

Koláče

Tekvicu očistíme a postrúhame. V nádobe zmiešame hladkú a polohrubú múku, prášok do pečiva, ...

prazdny

Domáce Ferrero bez pečenia

Dezerty

Na miernom ohni v hrnci roztopíme maslo, čokoládu a cukor spolu s pridanou vodou.

prazdny

Cestovinové lievance

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu.

prazdny

Pikantná zeleninová polievka

Bezmäsité jedlá

Maslo alebo rastlinný tuk zohrejeme v hrnci, pridáme na tenké pásiky pokrájanú zelenú cibuľku a opražíme ju...

prazdny

Tekvicový guláš

Hlavné jedlá

Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...

prazdny

Pâte brisée s rebarborou

Koláče

Toto leto som zatiaľ iný koláč nepiekla. Len ho kombinujem, raz s jahodami, inokedy...