Müsli po našom

monika276 - bez fotkymonika276, 8. septembra 2013
Müsli po našom
Foto: monika276

S mojou dcérou sa snažíme zdravo stravovať a vymýšľame, ako by sme sa dobre najedli a aj si pomaškrtili v zdravom duchu, keďže sme Zobraziť celý popisS mojou dcérou sa snažíme zdravo stravovať a vymýšľame, ako by sme sa dobre najedli a aj si pomaškrtili v zdravom duchu, keďže sme trošku mlsné :-) Pochybovačné pohľady môjho muža, keď som miešala neidentifikovateľnú masu "všeho chutí" sa po ochutnaní zmenili na jeho tajné návštevy špajze a ujedaniu nám z našej "stravy".

10 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
75 - 100 g (arašidy, kešu, vlašské...)
200 g
70 g
 (hrozienka, brusnice,...)
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu nasypeme do väčšej misky, v podstate ich dávam "od oka", podľa toho, čo mám k dispozícii a na čo máme chuť. Základ sú burizóny a ovsené vločky. Oriešky možno dať rôzne, tak isto ako aj semienka. Zo sušeného ovocia sa mi najviac osvedčili brusnice a kandizovaná pomarančová kôra.

  2. 2

    Prisypeme mletú škoricu a nalejeme med. Poriadne premiešame. Masa nemusí celkom spolu držať. Plech vystelieme papierom na pečenie. Masu rovnomerne natenko rozložíme na papier a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. pokiaľ nezačne tmavnúť. Je to upečené rýchlo max. 10-12 min., ale treba to sledovať.

  3. 3

    Upečené müsli "po našom" z plechu rýchlo mizne, možno ho jesť samé, s jogurtom, s mliekom, so smotanou, kto ako má rád.

Diskusia k receptu

monnikka
takéto mlsanie sa mi páči, s tými burizonmi musím vyskúšať,
niečo podobné robievam, ale na panvici, mám v receptoch
elysa
vyskúšam, takéto raňajky s bielym jogurtom mám najradšej...
anina6
mám rada musli, určite tvoj recept vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia